VUČIĆ NAJAVIO: Partizan i Zvezda dobijaju veliku novčanu pomoć!

Aleksandar Vučić se tokom razgovora sa novinarima dotakao i srpskog sporta.

Pored fudbala koji je u žiži javnosti predsednik Srbije govorio je i o ostalim sportovima, a najavio je i novčanu pomoć.

– Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh.

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan, takođe, će dobiti pomoć od države i oba kluba će dobiti istu svotu novca.

– U odbojci imamo najbolju žensku i jednu od najboljih muških reprezentacija. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo, košarku želimo dodatno da pomognemo, pomoći ćemo velikom svotom novca Zvezdi i Partizanu, mimo ove pomoći, videćemo da li će biti po 500.000 ili milion evra, pošto nastupaju u Evropi, da mogu što bolje da nas predstavljaju – zaključio je Vučić.

Be the first to comment on "VUČIĆ NAJAVIO: Partizan i Zvezda dobijaju veliku novčanu pomoć!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*