ATP DONEO ODLUKU: Završnica mastersa u Londonu kao NBA!

ATP planira da poput NBA lige napravi „balon“ za igrače koji će nastupati na završnom Mastersu u Londonu.

U toku je ATP 250 u Sofiji, ali sva pažnja je usmerena ka Londonu gde će se igrati završni Masters od 15. do 22. novembra.

Novak Đoković će tamo tražiti šansu da produži svoju vladavinu i sruši rekord Rodžera Federera po broju nedelja kao svetski broj 1, Nadal takođe želi krunu, ali i Cicipas, Dimitrov i Zverev.

Protokol je poznat: igrači će biti smešteni u hotelu odmah pored O2 Arene u kojoj će se svi mečevi igrati i ATP je spremio „balon“ poput onog što je NBA liga uradila u Orlandu.

PCR testovi će biti obavezni za sve igrače i rezultat će biti poznat tokom narednih 4 do 6 sati, a svako ko se ne bude testirao neće imati pravo da igra, a prvi testovi će se odraditi već u četvrtak.

Zbog toga svi igrači planiraju da stignu u London u utorak ili sredu, gde će prvo biti izolovani sve dok ne dobiju negativan test na koronavirus, a kada turnir počne neće biti dodatnih testova, osim ako neko ne oseti simptome.

Ukoliko neko od igrača napusti balon, biće automatski diskvalifikovan, tako da će svi biti u obavezi da spavaju, provode vreme i hrane se u hotelu kao što je planom i programom predviđeno.

Neće biti linijskih sudija u Londonu, po prvi put u istoriji, a oko sokolovo će se koristiti uživo, baš kao u Sinsinatiju.

Be the first to comment on "ATP DONEO ODLUKU: Završnica mastersa u Londonu kao NBA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*