BORJAN ODBRANIO CRVENO-BELE: Zvezda srušila Gent i napravila krupan korak ka nokaut fazi LE!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Gent 2:1 u trećem kolu Lige Evrope.

Aktuelni šampion Srbije ostvario je veoma važnu pobedu u borbi za plasman u nokaut fazu drugog po rangu evropskog fudbalskog takmičenja.

Crveno-beli sada imaju šest bodova iz tri meča, Liberec je treći sa tri, Gent je i dalje bez boda, a Hofenhajm je ubedljivo prvi sa maksimalnim učinkom.

Zvezda u narednom kolu, 26. novembra, gostuje u Belgiji ekipi Genta.

Od početka meča gledali smo dinamičnu utakmicu. U petom minutu Katai je lepo prošao po levom boku, ali mu je šut blokiran.

Samo tri minuta kasnije gosti su imali stopostotnu šansu. Bukari je mogao sam da završi akciju, ali je odlučio da doda i tom prilikom je pogrešio.

Zvezda je preuzela kontrolu i u 12. minutu stigla je do vođstva. Kanga je poslao loptu ka Kataiju, ovaj ju je vratio u kazneni, međutim Ben nije uspeo da je udari.

Kanga je ispratio akciju, došao do lopte i snažnim udarcem savladao je Kusemansa.

U narednih nekoliko minuta igralo se uglavnom na polovini Zvezde, međutim sredinom poluvremena crveno-beli imali su nove šanse.

Prvo je Gajić zapretio u 22. minutu, a potom je Ivanić imao veliku šansu u 24. Ofanzivni vezni šutirao je pored stative.

Usledio je nešto mirniji period i gosti su izjednačili. Odbrana Zvezde loše je reagovala, Ođiđa-Ofoe je neometan šutirao, a Degenek je zakačio loptu čime je prevario Borjana.

Do kraja poluvremena videli smo još dve odlične šanse na obe strane. Prvo je Botaka zapratio u 44. minutu, nakon što je Milunović katastrofalno reagovao, a zatim je Katai u 45. pogodio prečku.

Koliko je imala sreće kod situacije ispred svog gola, toliko nije na suprotnoj strani. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Crveno-beli mnogo bolje otvorili su drugo poluvreme. Bili su aktivniji, više se igralo na polovini Genta i to se isplatilo.

Kanga je u 59. minutu fauliran na oko 20 metara od gola. Loptu je uzeo Katai i udarcem u bliži golmanov ugao pogodio za 2:1.

Samo pet minuta kasnije Zvezda je imala šansu da dođe i do trećeg gola. Gajić je šutirao, golman je odbranio, odbitak je došao do Gobeljića koji je pogodio stativu.

To je bio i poslednji konkretan pokušaj crveno-belih. U preostalih pola sata gledali smo branjenje šampiona Srbije.

Panično se branila Zvezda, a na kraju junak je ponovo bio Borjan. Sjajni golman u 94. minutu odbranio je stopostotnu šansu i time je doneo pobedu ekipi.

Be the first to comment on "BORJAN ODBRANIO CRVENO-BELE: Zvezda srušila Gent i napravila krupan korak ka nokaut fazi LE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*