CRVENO-BELI PALI U MOSKVI: Zvezdu koštala poslednje četvrtina, prva pobeda Himkija u Evroligi!

Himki-Crvena zvezda-Evroliga-Košarka-Obrajnt
FOTO: Euroleague

Košarkaši Himkija savladali su Crvenu zvezdu sa 83:77 u 6. kolu Evrolige.

Ovo je moskovskom timu prva pobeda u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, dok je srpski predstavnik doživeo treći poraz u petom meču.

Džordan Lojd bio je najefikasniji kod Zvezde sa 18 poena (3-8 za dva, 1-6 za tri, 9-9 penali), Džoni O’Brajant je na debiju imao 14 poena (2-6 za dva, 3-4 za tri) i 4 skoka, dok je Kori Volden dodao 11 (3-5 iz igre, 2ast). Ognjen Kuzmić imao je 8 poena (4-5 iz igre) i 3 skoka, a Tejlor Ročesti 7 poena i 3 asistencije.

Erik Mekolum predvodio je Himki sa 23 poena (3-5 za dva, 4-5 za tri), a Aleksej Šved imao je 15 poena (2-3 za dva, 1-7 za tri, 8-8 penali), 4 skoka i 12 asistencija. Džordan Miki dodao je 11 poena (3-10 iz igre), 11 skokova i 5 rampi, a Greg Monro imao je 9 poena i 4 skoka.

Izabranici Saše Obradovića odigrali su slabo u poslednjoj četvrtini i to ih je koštalo boljeg rezultat u Podmoskovlju.

Gledali smo veoma ujednačenu igru, tokom većeg dela meča igralo se koš za koš, međutim u četvrtoj deonici crveno-beli su stali.

Napad nije najbolje funkcionisao, u odbrani nisu imali rešenje za Erika Mekaluma i jednostavno nisu mogli da izbegnu poraz. Posle pet poraza, košarkaši Himkija ostvarili su prvu pobedu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 16 poena, ali je šutirao 3/13, O’Brajant je postigao 14, a Volden 11 poena.

Pobednika je predvodio Erik Mekalum sa 21 poenom, dok je Šved imao 15 i 12 asistencija.

Crveno-beli nešto sporije su otvorili utakmicu, međutim ubrzo su pronašli ritam i posle uvodnih 10:4 za Himki, na dva minuta do kraja vodili su 16:20.

Četvrtina je završena vođstvom Zvezde od tri poena, 19:22.

Tokom druge deonice ekipe su se mučile sve do pred kraj poluvremena. Timovi su potom ušli u ritam i na minut do kraja crveno-beli imali su 40:38.

Zvezda je nešto lošije završila drugi period igre i na petnaestominutnu pauzu je otišla sa četiri poena zaostatka, 44:40.

U trećoj četvrtini gledali smo preslikanu igru iz prvog poluvremena. Ekipe su se smenjivale u prednosti i baš u ovom trenucima crveno-beli propustili su da krunišu odličnu odbranu.

Zvezda je imala nekoliko napada u kojima je mogla da se odlepi i dođe do nešto osetnije prednosti, ali nije i onda je stala sredinom četvrte deonice.

Ruku na srce, tada se i razigrao Erik Mekalum koji je bio prevaga na ovom susretu. Zvezda nije uspela u završnici da se vrati i pretrpela je treći poraz u sezoni.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI PALI U MOSKVI: Zvezdu koštala poslednje četvrtina, prva pobeda Himkija u Evroligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*