KORAK DO ISTORIJE: Novak protvić Ćorića igra za novi spektakularni rekord!

Novak Đoković u osmini finala turnira u Beču igra protiv Borne Ćorića – za istoriju.

Novak i Borna se sastaju u drugom kolu turnira iz Serije 500.

Srpski i hrvatski teniser su do sada na zvaničnim mečevima rekete ukrstili tri puta, a Ćorić nije uspeo da osvoji nijedan set.

U prvom kolu Novak je izbacio Filipa Krajinovića sa 2-0 posle velike borbe, dok je Borna bio bolji od Tejlora Frica istim rezultatom.

Prvi teniser planete danas ne igra samo za prolaz u četvrtfinale, već i za ostanak na poziciji na kojoj jeste sve dod kraja tekuće godine. Naime, ukoliko Novak pobedi Hrvata on će po šesti put u karijeri obezbediti prvu poziciju na ATP rang listi na kraju sezone.

Time će se izjednačiti sa legendarnim Pitom Samprasom koji jedini za sada može da se pohvali ovim uspehom (Konors, Federer i Nadal imaju po pet).

Iz nekog razloga, kako stvari stoje, ne očekuje se od ATP da Novaka proglasi zvaničnim „brojem 1“ na kraju godine i ako u sredu dobije Ćorića. Razlog je taj što Novak može da ostane bez prvog mesta i uz pobedu nad Ćorićem ako Nadal odluči da se pojavi na turniru u Sofiji (8-14. novembra).

Već neko vreme se zna da Španac neće igrati u Sofiji, odnosno da će se do kraja sezone pojaviti u Parizu i Londonu, što je i sam potvrdio.

Ukoliko pobedi Ćorića, Novak neće imati puno vremena za slavlje pošto ga u četvrtfinalu očekuje duel sa Hubertom Hurkačom ili Lorencom Sonegom.

Be the first to comment on "KORAK DO ISTORIJE: Novak protvić Ćorića igra za novi spektakularni rekord!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*