KAKVA ŠETA: Nikolićeva Lokomotiva bila blizu senzacije protiv šampiona Evrope!

Marko Nikolić

Fudbaleri Bajern Minhena savladali su Lokomotivu u Moskvi sa 2:1 u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Ruski tim kojeg sa klupe predvodi bivši trener Partizana Marko Nikolić pokazao je sjajnu igru protiv favorizovanog rivala i prava je šteta što nije osvojen barem bod.

Posle dva odigrana kola Bajern ima maksimalnih 6 bodova, a Lokosi su ostali na jednom.

Fudbaleri Lokomotive se nisu uplašili minhenskog Bajerna i odmah na samom startu im to i pokazali sa nekoliko kvalitetnih napada.

Najbolju priliku su propustili već u 3. minutu utakmice, kada je Fjodor Smolov ostao sam u šesnaestercu i glavom pokušao da postigne pogodak, ali je loptu zahvatio veoma loše i ona je završila u naručju Manuela Nojera.

U prvom poluvremenu su dve ekipe imale jednak broj šuteva u okvir gola – po dva, ali je Bajern bio daleko bolja ekipa, koja je konstantno napadala i pretila, a uspela je čak da postigne i gol.

Strelac je bio Leon Gorecka, koji se fantastično snašao u kaznenom prostoru i loptu poslao u bliži ugao gola Lokomotive za prednost od 1:0. Posle nekih desetak minuta Bajern je ponovo odradio istu akciju, samo je šutirao Pavar umesto Gorecke i pogodio stativu!

Lokomotiva je pokušala još nekoliko puta do kraja prvog poluvremena, čak je u 42. minutu pogođena i stativa posle sjajne intervencije Nojera, a minut kasnije stigle su jako loše vesit za Marka Nikolića, pošto se povredio kapiten Lokomotive, Vedran Ćorluka. U druhih 45 minuta zaigrao je Slobodan Rajković, kome su to bili prvi minuti u dresu Moskovljana.

U drugom poluvremenu, Lokomotiva je ponovo zapretila u 3. minutu poluvremena i ponovo se Smolov našao u šansi, ali je njegov šut bez većih problema ukrotio Nojer, iako je bio dosta bolji pokušaj nego u prvom poluvremenu.

Bajern je imao inicijativu u nastavku, ali se sve promenilo od 60. minuta.

Opasan udarac Vladislava Ignatjeva zaustavio je Manuel Nojer i to je bila najava onoga što je usledilo u 70. minutu.

Kontra napad po desnoj strani i povratnu Ze Luiša završio je Anton Mirančuk pogotkom u bliži ugao.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Ze Luiš je mogao da donese preokret domaćima, potom je Mirančuk propustio šansu, i ubrzo je stigla kazna.

Džošua Kimih se namestio na 20 metara i poslao neodbranjiv udarac pored nepomičnog Giljermea u 80. minutu za pobedu Bajerna.

Nije se predavala Lokomotiva, htela je da osvoji veliki bod, ali nije uspela i pored toga što je imala nekoliko opasnih napada.

Bavarci u sledećoj rundi gostuju Salcburgu. Lokomotiva, koja je ostala na jednom osvojenom bodu, čeka Atletiko.

Be the first to comment on "KAKVA ŠETA: Nikolićeva Lokomotiva bila blizu senzacije protiv šampiona Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*