ANKETA: Ko je kriv za loše rezultate Partizana?

FOTO: FK Partizan

Crvena zvezda je u nedelju odigrala samo 0:0 sa Javorom na svom terenu, pa je Partizan imao veliku šansu da se približi večitom rivalu.

Ipak, umesto da borbu za titulom učini zanimljivom, klub iz Humske je uspeo da izgubi u Nišu, i tako uveća zaostatak za crveno-belima.

Posle eliminacije iz Evrope, Partizan je tako u još jednom takmičenju u ranoj fazi ostao sa malim šansama za prvo mesto.

Zato za vas imamo pitanje, ko je najviše kriv za ovakvo posrtanje srpskog velikana?

Krenimo od Uprave. Čelnici Partizana pre svega nisu dodatno ojačali tim Savu Miloševiću. Došao je samo Banjak, iako je bilo vidljivo i golim okom da crno-belima treba bar nekoliko novih igrača. Milošević je otišao, kako je otišao, a onda je došao Stanojević. Nedeljama je govorio kako su mu potrebna pojačanja, ali njih opet nije bilo sve do poslednjih trenutaka prelaznog roka.

Partizan je u par dana doveo veliki broj fudbalera, a neke od njih su odmah očekivale reprezentativne obaveze. Bajbek sa druge strane mesecima nije igrao fudbal, kao i Jojić i Obradović. Dakle, svi oni su stigli veoma kasno, i da su dovedeni par nedelja ranije, sigurno bi i Partizanova igra bila bolja.

Da ne zaboravimo da su se treneri i igrači menjali u prethodnim godinama, dok su samo čelnici Partizana ostajali u svojim foteljama i pored katastrofalnih rezultata, pre svega u domaćem prvenstvu.

Što se tiče trenera, Aleksandar Stanojević takođe snosi svoj deo krivice. Igra crno-belih od njegovog dolaska bila je dobra u samo nekoliko mečeva, a kao i kod Sava Miloševića čini se da Partizan veoma često prvo poluvreme „baci“ u vodu, a onda u drugih 45 minuta pokušava sve to da ispravi.

Stanojević je dobio, doduše veoma kasno, sva pojačanja koja je tražio. Nije imao dovoljno vremena da ih uigra, ali to ne sme da bude opravdanje za ispodprosečne rezultate od njegovog dolaska. Na njemu je da što pre pronađe dobitnu formulu, inače bi ova prednost Crvene zvezde mogla da naraste. Ipak, ukoliko bi uspeo da konsoliduje tim i do kraja prvog dela prvenstva ne izgubi više ni bod, Partizan bi imao čemu da se nada posle zimske pauze.

Na kraju dolazimo i do igrača. Veći deo tima iz prošle sezone i dalje je tu. Ipak, veći deo njih ne igra na istom nivou kao lane. To se najbolje vidi kod Bibrasa Natha koji prosto ne liči na sebe. Izraelac sem precizno izvedenih penala i nekoliko dobrih poteza nije ništa pružio ni Miloševiću, ni Stanojeviću. Naravno, nije on jedini koji igra ispod svog nivoa, ali se od njega najviše i očekuje.

Posle svega, pitanje za navijače Partizana je kratko i jasno, ko je kriv za ovakve rezultate crno-belih, Uprava, Aleksandar Stanojević ili fudbaleri?

Glasajte u našoj anketi.

[yop_poll id=“9″]

2 Comments on "ANKETA: Ko je kriv za loše rezultate Partizana?"

  1. I trenutna vlast!!

  2. Uprava.Zasto:1) Celni ljudi nemaju kapacitete, nestrucni su (nemaju obrazovanje sa Bg univerziteta), 2) ne zastupaju interes kluba,vec licni, 3) poligicki podanici. 4) njihov trenerski staf (sem prof Marka S.) kompletno nije dostojan ugleda Partizana..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*