SUDIJA SPASAO CRVENO-BELE: Partizan bolji, Zvezda penalom do boda

Odigran je i 163. ligaški „večiti derbi“, nakon devet poluvremena Crvena zvezda je prekinula golgeterski post, a u Humskoj je rezultat bio 1:1.

Partizan je imao više od igre u prvom poluvremenu, ali se u drugom situacija drastično promenila posle ofanzivnije postavke gostiju.

Poslednji period derbija obeležio je i uzburkanih strasti i nekoliko sukoba, a Zvezda je sprečila da upiše „negativu istoriju“ jer da u drugom poluvremenu nije postigla gol bio bi to najduži post ikada od pet derbija bez pogotka.

Dejan Stanković je obećao da će crveno-beli da igraju ofanzivno od početka, a tako je i bilo. Falčineli je dva puta pokušao da se približi golmanu Stojkoviću, da bi Nikolić ubacio loptu u peterac, ali niko nije reagovao.

I, dok je Zvezda stezala obruč, Partizan je poveo u petom minutu. Mladi Eraković je napravio početničku grešku, očigledno pod velikim pritiskom večitog derbija. Prvo je loptu predao Sumi, da bi, u pokušaju da otkloni opanost, uklizao i asitirao vršnjaku Stevanoviću koji je sa desetak metara, levom nogom, matirao golmana Borjana.

Trener Aleksandar Stanojević je u 15. minutu morao da zameni Sumu koji je bio raspoložen za igru. Fudbaler Partizana je u duelu sa Sanogom dobio udarac u glavu, tačnije u oko. Doktoru su odmah signalizirali da Suma ne može da nastavi utakmicu, a direktno sa stadiona je prevezen u VMA na pregled. Mesto na terenu je dobio Lazar Marković koji je bio najavljen u startnoj postavi, ali je Stanojević odlučio da počne sa klupe.

Izlaskom Sume, Zvezda je preuzela sredinu terena i stvorila je nekoliko prilika koje, međutim, nije pretvorila u gol. Domaćin se orijentisao na kontranapade, pogotovo preko leve strane gde su crno-beli napadali mladog Erakovića. Prvo je Asano prošao, ali je požurio sa centaršutom i ova akcija je propala. Najbolju priliku za 2:0 imao je Lazar Marković u 41. minutu. Dobio je loptu sa svoje polovine, pobegao je Erakoviću, išao je sam na Borjana i onda katastrofalno šutirao pored gola!

Crveno-beli su mogli da kazne promašaj Markovića u posledjim trenucima meča. Katai je podigao loptu na peterac, Falčineli je uspeo da je zahvati samo malo, a ona je prošla za koji centimetar od stative Stojkovićevog gola.

Stanković je početkom drugog dela na teren izveo ofanzivnijeg Spiridonovića koji je zamenio rovitog Gavrića.

Šampion je pojačao ritam, a prliku da izjednači imao je Gobeljić koji je pogodio stativu pored već savladanog golmana Partizana. Ostalo je 1:0.

Kontrolisali su igru u drugom delu meča gosti i stigli do izjednačenja na 15 minuta do kraja. Miloš Jojić je oborio Sanoga u svom kaznenom prostoru bez skoro ikakvog razloga, a sa kreča je precizan bio Aleksandar Katai.

Be the first to comment on "SUDIJA SPASAO CRVENO-BELE: Partizan bolji, Zvezda penalom do boda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*