SAVIĆ: Priznao sam da sam napravio penal u derbiju, a onda mi je stigla poruka da to nisam smeo da izjavim!

vujadin-savic-crvena-zvezda-red-star

Vujadin Savić dobro zna šta je „večiti“ derbi te je izneo svoje viđenje uoči 163. prvenstvenog duela Partizana i Crvene zvezde.

Savić je pre dve godine postao prvi igrač koji je skrivio penal za Partizan posle više od 20 godina.

Taj kazneni udarac dosudio je Milorad Mažić, a u predstojećem derbiju pravdu će deliti Novak Simović.

„Mislim da u Srbiji ima jako dobrih sudija, puno njih sa velikim internacionalnim iskustvom. Međutim, najveći problem je sto svi upiremo prstom u naše sudije, a oni su najmanje krivi za to. Dešavaju se greške, to je normalna stvar. Ali vršenje pritiska na njih sa svih strana utiču na to kako će suditi. Na primer, Milorad Mažić naš najbolji sudija dosudio je penal za Partizan posle 20 i nešto godina u ‘večitom derbiju’! Ja sam ga skrivio, iskreno da vam kažem, zakačio sam loptu, ali je penal više bio nego što nije! Odmah posle utakmice po izlasku sa terena sačekao me je novinar sa pitanjem da li je penal bio. Potvrdno sam odgovorio. Ali, posle utakmice stigla mi je poruka kako to nisam smeo da izjavim! Eto!“, ispričao je Savić u intervjuu za „Mondo“.

Zvezda već godinama osvaja titule u Srbiji, igra u grupnim fazama u Evropi, ali ne uspeva da bude dominantna u duelima sa Partizanom.

„Računajući period od kada sam bio u Zvezdi mi smo imali pozitivan skor, dve pobede, nekoliko nerešenih rezultata i jedan poraz u finalu kupa. Međutim, činjenica je da sem ta dva derbija koja smo pobedili ostale smo igrali ispod naših mogućnosti. Ne znam šta je glavni uzrok tome, ali očekivanja zvezdaške javnosti, naših navijača i nas samih je da je trebalo svaki derbi da pobedimo. Slušao sam komentare kako ni sa 2:0 za nas ne bi bili zadovoljni! Očekivali su da pobedimo derbi sa tri, četiri ili pet golova razlike!Jednostavno, stvorila se takva slika, imali smo bolji tim, bolju grupu i atmosferu, ali u derbiju nismo bili uvek pravi. To mi je jako žao i sami smo krivi zbog toga!“.

Posle jednog od „večitih“ derbija na „Marakani“, Savić je burno reagovao i isprozivao igrače Partizana, pre svih levog beka Nemanju Miletića.

„Jako mi je žao zbog te reakcije da budem iskren. Novinari su mi preneli lošu informaciju, što se čak čuje od jednog vašeg kolege u pozadini koji kaže nije tako rečeno. To što mi je preneseno bilo je ružno i zato sam tako odreagovao, žao mi je zbog toga. Nakon nekoliko sati okrenuo sam bivšeg trenera Partizana Zorana Mirkovića, koga jako cenim, da mu se izvinim zbog mojih reči. Da se mi razumemo, Partizan cenim i poštujem kao klub sa istorijom i nekim ko će uvek biti naš večiti rival. Ne volim ih, ali ih poštujem i uvek sam davao korektne izjave kad se radilo o njima“, isrpičao je Savić.

Prognoza za 163. „večiti“ derbi?

„Stanje na tabeli nikada nije odlučivalo ko će pobediti i ko ima veće šanse da ostvari pozitivan rezulat. Svedoci smo toga kroz istoriju derbija. Kao bivši igrač, kapiten i veliki navijač Crvene zvezde uvek ću verovati i davati veće šanse našim igračima da ostvare pobedu, što im iz sveg srca želim“, poručuje Vujadin Savić.

Be the first to comment on "SAVIĆ: Priznao sam da sam napravio penal u derbiju, a onda mi je stigla poruka da to nisam smeo da izjavim!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*