PARNI VALJAK POKORIO ŽELEZNIK: Partizanova „stotka“ za prvu pobedu u ABA ligi!

Novica Veličković-Erik Mika-KK FMP-KK PARTIZAN-FMP-PARTIZAN-ABA LIGA-ŽELEZNIK
FOTO: KK FMP (ABA LIGA)

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u ABA ligi.

Crno-beli su u trećem kolu u gostima savladali FMP sa 103:90.

Najefikasniji pojedinac bio je Nemanja Nenadić iz FMP–a sa 26 postignutih poena, a Filip Čović je imao 16 i isključen je zbog dva faula.

Na drugoj strani sa 23 poena prednjačio je Kodi Miler-Mekintajer, Zagorac je imao 15, a Markus Pejdž 14 postignutih poena.

Partizan je odlično počeo utakmicu, posle visokog presinga i dobre odbrane uspevaju da stignu do 10:4 poenima Novice Veličkovića u kontra napadu.

Od tog momenta su crno-beli usporili i FMP kažnjava slabe minute Partizana, prave seriju 13:2 na krilima turskog internacionalca Ulubaja, da bi Filip Čović svojom trojkom zatvorio prvu četvrtinu.

Početak drugog kvartala u potpunosti je pripadao Partizanu, Vlado Šćepanović je probao i 2-2-1 zonski presing kako bi usporio napade FMP-a koji se uglavnom oslanjao na Nenadićeve poene, ali ruku na srce i on je pogađao iz svih mogućih pozicija.

Jaramaz i Rašon Tomas su igrali veoma dobro, na momente su se priključivali i ostali i najveća prednost u ovom delu meča bila 7 razlike, posle koša Novice Veličkovića. Naravno, FMP je uspeo da uzvrati udarac i da smanji razliku, pa je na poluvremenu Partizan vodio sa 48:44.

Odbrana tima iz Humske je u drugom poluvremenu bila znatno bolja, proradio je i šut i posle bledog izdanja u Kazanju crno-belima je bio neophodan meč u kome će skinuti sa sebe ogroman pritisak.

Crno-bele nije omelo ni neigranje Vila Mozlija, koji će pauzirati tri do četiri nedelje, ali i povreda ruke Ognjena Jaramaza koji u drugom poluvremenu nije ulazio u igru.

Miler-Mekintajer je bio najefikasniji sa 23 poena (4/6 za tri), a imao je i 4 asistencije, Rade Zagorac je dodao 15, Pejdž 14, Rašon Tomas 13, a Nemanja Gordić i Novica Veličković po 10.

U drugom uzastopnom porazu FMP Nemanja Nenadić je upisao 26 poena (4/6 za tri), Okben Ulubaj 17, Filip Čović 16 (3/5 za tri), uz 9 asistencija, a Marko Pecarski 12 (4/5 za dva).

Partizan u sledećem kolu dočekuje Cedevita Olimpiju, a pre toga gostuje Bašahšehiru u 4. kolu Evrokupa, dok Panteri idu u Podgoricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "PARNI VALJAK POKORIO ŽELEZNIK: Partizanova „stotka“ za prvu pobedu u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*