ISTORIJSKI DOGAĐAJ ZA SRBIJU: Kopaonik postaje skijaški centar Evrope!

FOTO: Skijaški savez Srbije

Srbija će sledeće godine biti domaćin prestižnog evropskog takmičenja u skijanju, a Kopaonik će time postati priznati skijaški centar i dobiti svoje mesto na svetskoj skijaškoj mapi. Evropa Kup 2021 u disciplinama slalom i veleslalom za žene biće održan od 22. do 26. februara 2021. godine na stazi Crna Duboka na Kopaoniku i okupiće na jednom mestu najpoznatije skijašice sveta.

U godini kada se slavi 50 godina od organzovanja prve trke Evropskog kupa, Skijaški savet Srbije, Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik će imati čast i privilegiju da na domaćem tlu, prvi put još od 1984. godine, organizuju najprestižnije skijaško evropsko takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Organizovanjem ovog takmičenja, Srbija se pozicionira kao ekskluzivna skijaška destinacija, rekao je Aleksandar Aškrabić, direktor Evropa Kupa 2021 i dodao: “Organizacija ovog takmičenja predstavlja čast i priliku da sa velikim ponosom i odgovornošću realizujemo jedan istorijski projekat u Srbiji posle više decenija i damo direktan doprinos razvoju sporta i turizma u zemlji, jer je ovo takmičenje od značaja kako za zemlju, tako i za region.”

“Višegodišnje ulaganje u razvoj i unapređenje Kopaonika kao skijaške destinacije i održavanje velikog broja sportskih događaja i takmičenja, pokazalo je odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je upravo jedno od njih”, rekao je Milan Božić, generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije i dodao da će na predstojećoj konferenciji za novinare otkriti više informacija o samom takmičenju, njegovoj realizaciji, kao i učesnicama koje će se boriti za naslov šampiona Evrope u ove dve discipline.

Da možemo da budemo ponosni na činjenicu što će Srbija, odnosno Kopaonik biti domaćin najboljim evropskim skijašicama, izjavio je i  direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika, dodavši: „Poverenje koje nam je ukazala Međunarodna skijaška organizacija, kao domaćinu jednog ovako značajnog sportskog događaja, zapravo je veliko priznanje za naš trud i rad. Ovim smo pokazali da stojimo rame uz rame sa evropskim ski centrima, da je ski centar Kopaonik, svojom organizacijom, uređenošću i skijaškim kapacitetima dostigao najviši nivo kao turistička, ali i sportska destinacija. Još jednom smo pokazali da su se naši abiciozni planovi, vredan rad i adekvatno ulaganje u skijašku infrastrukturu višestruko isplatili i dali odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih.” Javno preduzeće Skijališta Srbije i Skijaški savez Srbije nastavljaju aktivnu kampanju kojom promovišu Srbiju kao skijašku destinaciju i afirmišu skijanje kao veoma značajnu sportskuJavno preduzeće Skijališta Srbije i Skijaški savez Srbije nastavljaju aktivnu kampanju kojom promovišu Srbiju kao skijašku destinaciju i afirmišu skijanje kao veoma značajnu sportsku disciplinu, a u aktivnostima koje dolaze, informisaće javnost detaljima održavanja Evropa Kupa 2021.

Be the first to comment on "ISTORIJSKI DOGAĐAJ ZA SRBIJU: Kopaonik postaje skijaški centar Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*