TOTO VOLF: Nema više snabdevanja Red Bula motorima

Formula One F1 - Russian Grand Prix - Sochi Autodrom, Sochi, Russia - September 26, 2020. Red Bull's Max Verstappen during practice. Pool via REUTERS/Maxim Shemetov

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da ta kompanije neće snabdevati motorima ekipu Red Bul u šampionatu Formule 1 od 2022. godine.

Kompanija Honda je prošle nedelje saopštila da će na kraju sledeće sezone napustiti Formulu 1, pa dva Red Bulova tima ostaju bez snabdevača motorima.

Volf je rekao da postoje „različiti razlozi“ da Mercedes odbije Red Bul.

„Snabdevamo četiri ekipe uključujući i našu. Skoro smo u stanju da ne možemo da obezbedimo motore za sve. Nemamo kapaciteta“, naveo je Volf, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Uz svoju ekipu, Mercedes će snabdevati Meklaren, Rejsing Point i Vilijams.

Volf je rekao da veruje da Red Bul „ima plan B i da verovatno ne mora da se oslanja na bilo kog od trenutnih dobavljača motora“.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da će kompanija obaviti istragu i dublju analizu, ali da je ekipa ograničana na dva trenutna dobavljača u sportu.

Direktor Ferarija Matija Binoto naveo je da ta kompanija nije odlučila šta će odgovoriti ako je kontaktira Red Bul.

Prema pravilima Formule 1, Reno bi bio obavezan da snabdeva Red Bul ako ekipa ne pronadje rešenje, pošto nema nijednog kupca.

Reno i Red Bul su imali komplikovanu vezu tokom hibridne turbo ere, pre nego što je Red Bul prešao na saradnju sa Hondom 2019. godine.

Be the first to comment on "TOTO VOLF: Nema više snabdevanja Red Bula motorima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*