DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Nikolić srušio Partizan sa zvukom sirene

Neverovatna drama u dvorani „Ranko Žeravica“ u kojoj je Partizan posle dva produžetka poražen od Budućnosti sa 99:101 (20:22, 21:24, 19:17, 18:15, 8:8, 13:15).

Partizan je na 1,1 sekund pre kraja drugog produžetka došao do poena prednosti fantastičnom trojkom Mekintajera, ali tu nije bio kraj.

Danilo NIkolić je uspeo za to vreme da postigne još neverovatniji pogodak sa preko sedam metara i donese trijumf Podgoričanima.

Budućnost je od početak preuzela kontrolu rezultata, a centralna figura bio je Džastin Kobs.

Crno-beli nisu imali rešenja za američkog beka, koji je i dobro organizovao igru, ali i pogađao.

Veoma loše je Partizan komunicirao u odbrani, strane pomoći gotovo da nije bilo i zato su Podgoričani konstantno podizali svoje procente šuta.

Energiju na početku Partizanu je davao Stefan Janković, ali je to bilo „kratkog daha“. Nije bilo ritma u napadu, a i slobodna bacanja su bila problem tima Vlada Šćepanovića.

Sa druge strane, Budućnost je i tekako imala ritma u ofanzivi i pogađala je iz svih pozicija. Ali, razlika je konstantno bila između dva i pet poena razlike.

Nemanja Gordić i Ognjen Jamaraz su minijaturama doneli izjednačenje u dva navrata, ali je pred odlazak na odmor Kobs doneo Budućnosti plus pet.

Sličnu utakmicu gledali smo i u trećoj četvrtini. Tačnije do 29. minuta kada je Budućnost preko Dragana Apića stigla do dvocifrene prednosti od 63:53.

Ali, istog momenta Partizan počinje da igra kao u transu. Pre svega u odbrani, a to se „nadogradilo“ u napadu.

„Povukao“ je Gordić sa trojkom, a onda je Rade Zagorac vezao četiri poena i Partizan je uhvatio zalet.

On se nastavio u četvrtoj četvrtini vezanim poenima Ognjena Jaramaza, a u tom naletu Partizan je stigao do serije od 16:0!

Poveo je sa šest poena, ali je Budućnost preko Ivanovića uspela da uhvati priključak pre nego što je bilo prekasno.

Zatim se igralo koš za koš i ušlo se u neizvesnu završnicu. Partizan je imao poen prednosti, kada je Danilo Nikolić položio za plus jedan Budućnosti.

Bilo je 4,4 do kraja, a akcija je išla za Vila Mozlija koji je fauliran. Pogodio je jedno od dva bacanja i ušlo se u produžetak – 78:78!

U dodatnih pet minuta i jedni i drugi su bili dosta nervozni i nisu iskoristili nekoliko napada, te smo videli mali broj poena.

Partizan je na 35 sekundi izveo dobar napad i preko Mike poveo sa dva poena, ali je to na drugoj strani neutralisao Dragan Apić.

Jaramaz je imao priliku da donese trijumf, ali se spetljao, imao je sreće da mu ne sviraju faul pri izgubljenoj lopti i otišli smo u novi produžetak!

Njega su mnogo bolje otvorili gosti, trojku je pogodio Ivanović, pa i Kobs i to je donelo blagu prednost.

Ipak, Mekintajer je uspeo sa linije penala to da neutrališe na minut i po pre kraja i donese novi egal – 96:96.

Potom je usledila gore pomenuta završnica i neverovatan poraz Partizana.

Be the first to comment on "DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Nikolić srušio Partizan sa zvukom sirene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*