BERNI EKLSTON: Hamilton je Sena ove generacije

Pitanje je trenutka kada će Luis Hamilton oboriti rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda, realno je da se to desi već u ovoj sezoni…

Šumaher je vozio od 1991. do 2006. godine, potom opet od 2010. do 2012, a u tom periodu ostvario je 91 pobedu u Formuli 1, dok je Luis Hamilton u prethodnih 13 sezona uspeo da upiše samo jednu manje i bez sumnje će biti novi rekorder ovog sporta.

Ko je bolji?

Pitanje koje će se dugo postavljati, iako je teško dati odgovor pošto se radi o vozačima iz različitih era, a možda najpozvaniji da pruži odgovor je Berni Eklston.

– Šumaher je praktično sam vozio bolid, dok Hamilton ima Bog zna čiju sve pomoć dok vozi…

Nema to veze sa Hamiltonom – ogradio se čovek koji je decenijama upravljamo Formulom 1 i objasnio na šta je tačno mislio: „To je zbog toga kako je Mercedes napredovao kao tim. Pre toga je Prost bio sam u vozilu, a sada više to nije slučaj.

Hamilton dominira u ovoj deceniji u Formuli 1 i do sada je osvojio šest šampionskih titula, a ne nazire mu se kraj…

– Ništa loše ne možete reći o njemu, ne možete reći da nije dobar, daleko je od toga. Veoma je talentovan i sigurno je u pet najboljih vozača u poslednjih 30 godina, ali nemoguće je reći da li je bolji od Šumahera – objasnio je Eklston, a prenosi „mondo.rs“.

Istakao je i da bi teško pretpostavili da je Hamilton vozač Formule 1, dok se to na Pikeu ili Šumaheru odmah primećivali.

– Hamilton je Sena ove generacije, pre svega zbog regilioznosti i držanja određenih ideja. Mislim da drugi ne bi umrli za njih poput te dvojice – kazao je Berni Eklston.

Be the first to comment on "BERNI EKLSTON: Hamilton je Sena ove generacije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*