ALEKS KOREČA: Finale iz snova na Rolan Garosu

Novak Đoković

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, a danas teniski ekspert „Eurosporta“, kaže da će predstojeće finale Rolan Garosa biti „iz snova“.

U njemu će u nedelju igrati dvojica najboljih tenisera sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Koreča smatra da je pred nama istorijski meč.

„Za mene je to finale iz snova. Tu su ’broj jedan’ i ’broj dva’ na svetu. Obojica pokušavaju da sustignu Federera. Rafa traži 13. titulu, Novak traži svoj 18. Grend slem – pa, biće zanimljivo, ko god da pobedi. Bez obzira šta se dogodi u nedelju, tenis će pobediti sa Novakom i Rafom, koji su u finalu. Mislim da je ovo savršen scenario za finale Rolan Garosa. Nakon ove godine bilo nam je potrebna ovakva vrsta meča. Oduševljen sam“, rekao je Koreča.

Ističe da meč od pet setova neće uticati na Novaka.

„Po mom mišljenju, činjenica da je Novakov meč trajao duže nego što se očekivalo, mogla bi da mu da snagu i ritam. Da bi pobedio Rafu, on zna da treba da ide preko granice i ako se dugo niste suočili sa tom granicom, mislim da bi to moglo da predstavlja teškoću. Ipak, mislim da to ne bi previše trebalo da utiče na njega. Mislim da je Novak svež i spreman za bitku. Zna da igra protiv najboljeg u istoriji na šljaci, verovatno je ovo najveći izazov za njega.“

Istorijsko finale…

„Obojica znaju da je ovo neverovatan trenutak za stvaranje istorije. Mislim da će biti mnogo nervoze jer znaju da igraju za nešto zaista posebno. Ne igraju običan meč, već igraju za istoriju. Mislim da ćemo u nedelju videti nešto neverovatno“, zaključio je on.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "ALEKS KOREČA: Finale iz snova na Rolan Garosu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*