CRVENO-BELA RAPSODIJA: Lojd dominirao, Zvezda pregazila Baskoniju!

Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su sa 90:73 Baskoniju u drugom kolu Evrolige.

Crveno-beli su ostvarili prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a prvi tim koji su pobedili je španska Baskonija rezultatom 89:70.

Sjajnu partiju imao je američki košarkaš Džordan Lojd koji je meč završio sa 30 postignutih poena i bio ubedljivo najbolji pojedinac, dok je na drugoj strani jedini dobro odigrao Rokas Gidraitis koji je imao 6 ubačenih trojki.

Zvezda je izgledala veoma dobro u prvom poluvremenu, počeli su utakmicu serijom 7:2, dok se Baskonija kasnije probudila zahvaljujući Ahileu Polonari, pa je na polovini deonice bilo 9:9.

Izabranici Saše Obradovića uspeli su da dodaju gas, prave seriju 10:2 na krilima bivšeg igrača Partizana Korija Voldena, pa se u poslednji minut prve četvrine ušlo sa 19:11 u korist Zvezde. Ponovo Baskonija šalje odgovor, ali Zvezda zatvara sa 23:16.

U drugoj četvrtini, Rokas Gidraitis pogađa trojku u prvom napadu, a zahvaljujući petom ofanzivnom skoku koji hvata Alek Piters Baskonija dolazi na 25:21, tada Saša Obradović zove tajm aut, ali Pjerija Henri pogađa posle greške odbrane za 25:23.

Zvezda se potom budi, Lojd pogađa novu trojku, a odmah za njim pogađa i Kori Volden i za tren oka su se crveno-beli odlepili i uspešno održavali prednost od dva poseda u drugom desetominutnom periodu koji se završio sa 36:31 u njihovu korist.

U trećem kvartalu se nastavila šuterska rapsodija, čak pet trojki je pogodio tandem Lojd – Simonović, pa je Zvezda sredinom ovog perioda imala +18, kada je na semaforu stajalo 51:33.

Delovalo je kao da će Zvezda potpuno „pregaziti“ Baskoniju već u ovim delovima meča, ali su crveno-beli uspeli da vežu tri lične greške u napadu i tako dozvole gostima da uhvate rezulatski priključak, 60:48 je bilo u jednom momentu, ali je Lengston Hol odlično čitao igru i 3. deonice se završila sa 65:49.

Početak poslednjeg kvartala se prilično odužio zbog problema sa semaforom u hali „Aleksandar Nikolić“, ali je odmah u prvom napadu Džordan Lojd iznudio tri slobodna bacanja i pogodio sva tri za 68:49.

Zvezda je do kraja meča bez ikakvih problema očuvala prednost i stigla do prvog trijumfa u Evroligi u novoj sezoni.

Kod pobednika najbolji je bio Džordan Lojd sa 30 poena (5/8 za tri poena), uz šest skokova, a odličan je bio i Marko Simonović sa 16 poena (4/5 za tri). Na drugoj strani Rokas Gijedraitis je jedini bio na uobičajenom nivou sa 23 poena.

Obe ekipe sada imaju skor 1-1. Naredne nedelje na programu je prvo duplo kolo. U utorak Zvezda dočekuje Žalgiris u 19 časova, a u četvrtak gostuje Asvelu.

Be the first to comment on "CRVENO-BELA RAPSODIJA: Lojd dominirao, Zvezda pregazila Baskoniju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*