NORVEŠKI TRILER PRIPAO ORLOVIMA: Lucidni Sergej odveo Srbiju na korak od EP!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije posle produžetaka pobedili su Norvešku 2:1 (1:1) u dramatičnoj utakmici u Oslu u baražu za EURO.

„Orlovi“ su u Oslu odigrali jedan od najboljih mečeva poslednjih godina i stigli na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo posle dve decenije.

Junak pobede bio je rezervista Sergej Milinković-Savić sa dva gola.

Drugi, odlučujući, vezista Lacija dao je u 102. minutu za veliki trijumf srpskog tima, koji će odlazak na EP tražiti protiv Škotske ili Izraela u Beogradu 12. novembra.

Krenuo je Sergej na klupi utakmicu na Uleval stadionu, čekao je selektor Ljubiša Tumbaković pravi trenutak da ga ubaci u igru i – pogodio!

U 80. minutu je visoki vezista utrčao na teren umesto do tada sjajnog Filipa Đuričića i u nastavku bio pravi džoker.

Već u prvom kontaktu za loptom, dva minuta kasnije, Milinković-Savić doveo je Srbiju do prednosti.

Dušan Tadić je izveo slobodan udarac na drugu stativu, Aleksandar Mitrović vratio loptu do Sergeja, koji je pogodio praznu mrežu za prvenac u državnom timu.

Delovalo je tada da će Orlovi slaviti posle 90 minuta, ali je jedna loša postavka u defanzivi kažnjena izjednačujućim pogotkom domaćina u 88. 

Matijas Norman se dugo nameštao oko šesnaesterca, srpski igrači zakasnili da izađu u blok, i na kraju je norveški vezista pogodio dalji ugao i odveo meč u produžetke.

Tamo je Srbija, ipak, nastavila sa boljom igrom i stvarala šanse. Uvertira odlučujućem pogotku bila je pogođena stativa Darka Lazovića.

A onda, prava majstorija Milinković-Savića! Još jedan u nizu napada išao je preko neumornog Lazovića. Tadić je u nastavku akcije pronašao Sergeja na drugoj stativi, a ovaj hladnokrvno izveo majstorski lob udarcu za zasluženu pobedu Srbije, koja je u Oslu prikazala jednu od najboljih partija poslednjih godina.

Fantastično su Orlovi otvorili meč u Oslu i od starta napali protivnika svim silama, rešeni da dođu do ranog vođstva.

Pokušaj glavom Nemanje Maksimovića već u prvom napadu najavio je ono što će uslediti u narednim minutama – prava opsada gola Runea Jarštejna.

Raspoloženi Filip Đurićić iskosa sa leve strane gađao je pored stative u petom minutu, da bi odmah u sledećem napadu Darko Lazović propustio sjajnu priliku.

Odlično je krilni igrač Verone utrčao po desnoj strani, dobio pravovremeni pas od Đuričića i šutirao snažno sa 12 metara, ali je njegov udarac izblokiran i Srbija je dobila prvi korner.

Uspeo je domaćin da dođe do daha na nekoliko minuta, pre nego što je Srbija ponovo snažno pritisla. Aleksandar Mitrović se probudio i dva puta ozbiljno zapretio.

Druga njegova prilika bila je i najbolja u prvom poluvremenu. Igrao se 35. minut, kada je Đuričić na levoj strani dobio loptu od Tadića i poslao povratnu na pet metara do napadača Fulama, koji je praktično na prazan gol šutirao u padu preko prečke.

Norveška je u međuvremenu prvi šut ka golu imala na isteku pola sata igre i to sa distance, što dovoljno govori o dešavanjima na terenu.

Prva opasnost pred golom Predraga Rajkovića viđena je iz prekida, kada je šut Erlinga Holanda na gol-liniji zaustavio Maksimović.

Do poluvremena je tim Larsa Lagerbeka stvorio još jednu šansu, preko Aleksandera Serlota u 45. minutu. Ovoga puta je Rajković dobrom paradom sačuvao mrežu.

Gde je Srbija stala u prvom, nastavila je u drugom poluvremenu i već u 54. minutu imala neverovatnu šansu.

Dobio je napadač Đuričić loptu na pet metara, sjajno se okrenuo, ali je neometan šutirao direktno u golmana Jarštejna i propustio da dovede Orlove do prednosti.

Napadi su nastavljeni i kako je drugo poluvreme odmicalo, međutim, golovi su sačekali na ključni trenutak meča – ulazak Sergeja Milinković-Savića u igru.

Be the first to comment on "NORVEŠKI TRILER PRIPAO ORLOVIMA: Lucidni Sergej odveo Srbiju na korak od EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*