ŽAN KRISTOF BAEBEK: Predstavljamo vam novog napadača Partizana!

Žan Kristof Baebek-Partizan-Fudbal
Žan Kristof Baebek

Žan Kristof Baebek je Partizanova zamena za Umara Sadika.

Francuz stiže u Humsku kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na tri godine.

Radi se o momku koji je rođen 1993. godine. Prošao je mlađe kategorije PSŽ-a, a za šampiona Francuske odigrao je ukupno 52 meča u prvom timu i postigao šest golova uz sedam asistencija. Visok je 182 centimetra, a najbolje se služi desnom nogom. Pored klasičnog napadača, može da igra i na levom i desnom krilu.

Kao i Sadika odlikuje ga velika brzina i veoma je opasan u kontra napadima. Poseduje zavidnu tehniku, i ima dobar osećaj za pas. U situacijama jedan na jedan snalazi se dosta bolje od Umara Sadika.

Takođe, njegov šut sa distance je na izuzetno visokom nivou i ume dobro da zapreti i sa slabijom levom nogom. Tokom karijere postigao je samo 3 gola glavom, pa se može reći da mu je to slabija karika.

Veći deo karijere Baebek je proveo na pozajmicama. Prvo je igrao za Troa, a zatim redom za Valensijen, Sent Etjen i Peskaru za koju je odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva u Seriji A. Posle boravka u Italiji otišao je na pozajmicu u Utreht, a pošto je zadivio čelnike kluba kasnije je i potpisao ugovor timom sa Stadiona Galgenvard.

Upravo je u Holandiji imao najbolje brojke. Na 41. meču za holandskog prvoligaša bio je strelac 13, a asistent osam puta.

Žan Kristof Baebek je prošao sve mlade selekcije reprezentacije Francuske, a tokom karijere bio je na meti klubova poput Arsenala, Votforda, Svonsija i mnogih drugih…

Na njegov veći napredak u karijeri uticale su brojne povrede. Najtežu je dobio kada je u oktobru 2017. godine imao rupturu ahilove tetive. Usledila je pauza od skoro godinu dana. Pored ove povrede imao ih je još čak sedam.

Ipak, čini se da se u poslednje dve godine njegovo stanje sa povredama stabvilizovalo, pošto je problema samo imao u leto 2019. godine kada ga je mučilo koleno.

Ukoliko u Humskoj bude bio zdrav, Partizan će dobiti fantastičnog napadača koji se nalazi u najboljim fudbalskim godinama.

Njegova trenutna vrednost na Transfermarktu iznosi 1.200.000 evra.

Be the first to comment on "ŽAN KRISTOF BAEBEK: Predstavljamo vam novog napadača Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*