POSLE 26 GODINA: Večiti derbi u boksu

Juče je posle 26 godina održan večiti derbi u boksu, i to u centru Beograda, na radost velikog broja ljubitelja borilačkih veština

Spektakl na Trgu republike! Posle 26 godina održan je večiti derbi u boksu, a krajnji rezultat: Crvena zvezda – Partizan 10:8.

Bilo je žestoko u ringu kod spomenika Kneza Mihaila u centru Beograda – boks je opravdao epitet plemenite veštine. Fudbaleri, košarkaši i ostali ljuti rivali mogli bi dosta toga da nauče od boksera, a i sinoćnja publika je pokazala da se za Zvezdu i Partizan može navijati na jedan drugačiji i mnogo lepši način.

Otuda sve pohvale idu i organizatoru – Bokserskom savezu Srbije s predsednikom Nenadom Borovčaninom na čelu.

– Prezadovoljan sam kako je sve ispalo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa – istakao je Nenad Borovčanin.

Bokserski spektakl uživo su posmatrale i legende srpskog i jugoslovenskog boksa s Tadijom Kačarom na čelu, a prisutni su bili i Božidar Maljkovíć, predsednik OKS, Nemanja Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije, Nikola Penić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda i mnogi drugi.

Be the first to comment on "POSLE 26 GODINA: Večiti derbi u boksu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*