BLAMAŽA CRNO-BELIH: Partizan se obrukao protiv Borca u Beogradu

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su rezultatom 87:78 od čačanskog Borca u prvom kolu ABA lige.

Posle prosutih 15 poena prednosti i poraza na startu Evrokupa, košarkaši Partizana loše su počeli i u ABA ligi.

Sada je čačanski Borac kao autsajder slavio u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“, a crno-beli od starta nisu najbolje izgledali.

Partizan je utakmicu počeo poenima Ognjena Jaramaza, ali su dozvolili 6 brzih poena gostujućoj ekipi i to je košarkašima Borca dalo vetar u leđa.

Izabranici Marka Marinovića su jako brzo postigli dvocifren broj poena, ali tada Partizan dodaje gas i preko Kodija Milera-Mekintajera stiže do preokreta 13:11, ali je to bilo kratkog daha pošto Borac brzo vraća prednost.

Dušan Miletić, bivši košarkaš Partizana, ušao je u igru i manipulisao centre Partizana i zonsku odbranu koju je postavio Vlado Šćepanović, pa su na kraju prve deonice imali 22:17, ali je to bio samo početak Partizanovih problema.

Skokove je teško hvatati u zoni, pa su izabranici Marka Marinovića koristili maksimalno druge šanse i poentirali lako iz reketa, služio ih je i šut, ubacili su 5 trojki i za dva šutirali oko 70 odsto u prvom poluvremenu.

Partizan je svoje šanse uglavnom tražio iz kontri posle dobro odigrane odbrane, premalo je bilo poena na postavljenu odbranu i previše izgubljenih lopti, pa su na poluvremenu gubili sa 49:36 i odnos u skokovima bio je 21:9 u korist Čačana.

Ni u trećoj četvrtini nije bilo sreće za crno-bele. Zaigrali su bolje, ali za nijansu i uspeli da smanje zaostatak za samo 2 poena. Promenio je zonsku odbranu sa 3-2 na 2-3 Vlado Šćepanović, ali su gosti uspevali da se snađu i u tim situacijama.

Borac nije previše komplikovao, uzimao je šuteve koje bi mu Partizan dozvolio da uzme i nastavio da pogađa u visokim procentima uz nekoliko ofanzivnih skokova, delovalo je kao da su crno-beli zaigrali malo bolje posle ulaska Brajana Angole i Vila Mozlija, ali je razlika i dalje bila velika.

Malo po malo i prednost se topila. Angola sa bacanja, Mozli zakucava, a Pejdž pogađa trojku i za tren oka bilo je 66:71 u korist Borca, pa je Marinović morao da zove tajm aut.

Konsolidovali su redove igrači Borca, nisu dozvolili Partizanu da se vrati i pored nešto bolje igre crno-belih nego u prethodne tri četvrtine, a najviše zahvaljujući Angoli i Mozliju.

Nastavila se skakačka dominacija Borca, Partizanova zona nije baš delovala onako kako se Šćepanović nadao, pa iako je posle sjajnog zakucavanja Mozlija trojku pogodio Jaramaz i nagovestio da postoji šansa da se Partizan vrati nije tako bilo.

U poslednji minut se ušlo sa prednošću Borca 83:74, pa su trojkom uz zvuk sirene samo krunisali pobedu rezultatom 87:78 i to usred Beograda. Najefikasniji je bio Ognjen Jaramaz sa 21 poenom, Gordić je imao 13, a Mika 10.

Na drugoj strani 12 poena Đokovića, po 11 su ubacili Čarapić i Tornton, a po 10 su imali Miletić i Džons.

1 Comment on "BLAMAŽA CRNO-BELIH: Partizan se obrukao protiv Borca u Beogradu"

  1. Tihomir Radojevic | 04/10/2020 at 11:50 | Одговори

    „Bravo“ ugledali ste se na fudbalere. Da takvom igrom necete puniti sportsku halu kao ranije

Leave a comment

Your email address will not be published.


*