KRAGUJEVČANIN KOJI IGRA ZA MAĐARSKU: Predstavljamo vam Filipa Holendera, novog igrača Partizana

Filip Holender će uskoro i zvanično postati novi fudbaler Partizana.

Radi se o momku rođenom u Kragujevcu 1994. godine. Svoje prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu, a onda je prešao u mlađe kategorije Radničkog.

Ipak, sa 14 godina odlučio je da se preseli u Mađarsku, zemlju njegovog dede. Tamo je odmah zaigrao u omladinskoj školi Honveda i to za stariju generaciju.

On je oduvek imao želju da zaigra za reprezentaciju Srbije, ali kao i mnogi talenti nije dobio poziv selektora mlade reprezentacije, pa se odlučio da prihvati poziv Mađara.

Kasnije je zaigrao i za seniorski tim naših severnih suseda, a jedan gol je posvetio i žrtvama nacističkih zločina u Kragujevcu.

Visok je 180 cm, ali može da bude dosta opasan i u skok igri.

Što se tiče klupske karijere, za prvi tim Honveda zaigrao je u sezoni 2012/13. Holender je standardan član prve postave postao naredne sezone, kada je odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima i postigao 6 golova, dok je upisao 8 asistencija.

U narednih par sezona imao je prosečne brojke, a onda je potpuno procvetao u sezoni 2018/19. Holender je tada rešetao sa svih strana, postigao je 21 gol na 42 meča i dodao četiri asistencije.

Dobre igre donele su mu transfer u Lugano u kojem se posle sporijeg starta ustalio u prvoj postavi. Proteklu sezonu završio je sa 7 golova i 4 asistencije.

Ono što je najbitnije za Partizan, poseduje i srpsko državljanstvo, pa se neće voditi kao stranac.

Za reprezentaciju Mađarske odigrao je osam utakmica i postigao jedan gol.

Idol mu je Stiven Džerard, a omiljeni tim mu je Liverpul.

Be the first to comment on "KRAGUJEVČANIN KOJI IGRA ZA MAĐARSKU: Predstavljamo vam Filipa Holendera, novog igrača Partizana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*