SJAJAN POČETAK U PARIZU: Lajović preslišao Italijana, a sad će imati priliku da osveti Đerea!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa.

On je na startu turnira savladao Italijana Đanluka Magera sa 3:1 (6:4, 7:6(4), 4:6, 6:1) posle 175 minuta igre.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel. Duci će u drugom kolu igrati protiv Kevina Andersona koji je savladao Lasla Đerea.

Lajović je već na startu meča napravio brejk u jednom veoma dugom gemu. To je Srbinu raskrčilo put ka osvajanju prvog seta. Kasnije je Duci još jednom oduzeo servis rivalu i poveo sa 5:2. Magero se malo probudio, vratio je jedan brejk, ali to je bio njegov maksimum, pa je Lajović prvi set osvojio sa 6:4.

Velika borba viđena je u drugom setu. Posle uvodna dva gema bilo je 1:1, a onda je usledila serija brejkova. Lajović je napravio dva u nizu, a Mager jedan, pa je Srbin poveo sa 4:2.

Ipak, onda je usledio još jedan brejk Italijana koji je uspeo da izjednači na 4:4. U narednom gemu Lajović propušta brejk šanse, Mager se spasao, pa se pobednik ovog seta odlučivao u taj-brejku. Lajović je odigrao sjajno u 13. gemu i rutinski ga osvojio sa 7:4 i poveo sa 2:0.

Tokom trećeg seta viđena je neobična situacija u kojoj je Lajović izgubio svoj servis gem zbog greške arbitra. Duci je uspeo da se vrati i odmah dođe do ribrejka, ali je u narednom gemu ponovo pao.

Mager je dobio treći period igre i to je bilo sve što smo videli od njega. U četvrtom je na terenu postojao samo jedan teniser i Lajović zasluženo prolazi dalje.

Be the first to comment on "SJAJAN POČETAK U PARIZU: Lajović preslišao Italijana, a sad će imati priliku da osveti Đerea!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*