ĐORDIJU SAMO LOVA BITNA: Zbog klubova iz Velike Britanije, ABA ostaje bez nove licence za Evroligu!

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu demantovao je da cilj rukovodstva elitnog takmičenja „zatvorena liga“ u kojoj bi učestvovala 24 tima.

Bertomeu je dva dana pre početka nove sezone naglasio i da je prioritet da Bajern iz Minehna i Asvel dobiju licence.

– Nikad nisam rekao da želimo da stvorimo ligu sa 24 ekipe. Želimo da razvijamo biznis. Sledeći korak za nas će biti dodeljivanje trajnih licenci Bajernu i Asvelu – rekao je Bertomeu i dodao:

– Moramo da definišemo neke kriterije za izdavanje licenci. Pandemija koronavirusa dovela je do kašnjenja. Francuska i Nemačka za nas su vrlo važna tržišta. Asvel i Bajern napreduju ne samo u igračkom smislu, već i finansijski. Očekivali smo to. Ta dva kluba sada su glavni kandidati. U budućnosti možemo da dodelimo licence timovima iz Francuske, Italije i Velike Britanije – rekao je Bertomeu.

ABA liga trenutno ima samo jednog predstavnika u Evroligi, a posle ove izjave je jasno da će na tome i ostati, a postoji i šansa da ubuduće nijedan klub iz regiona ne igra u najjačem klupskom evropskom takmičenju u košarci.

Be the first to comment on "ĐORDIJU SAMO LOVA BITNA: Zbog klubova iz Velike Britanije, ABA ostaje bez nove licence za Evroligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*