PROMENJENA PRAVILA NA ROLAN GAROSU: Evo kako to utiče na Novaka!

Rolan Garos odlučio je da promeni „korona protokol“ pred start takmičenja u Parizu.

Teniseri koji imaju dokaz da su ranije imali COVID-19, i koji tokom Rolan Garosa dobiju pozitivan test, neće biti izbačeni sa turnira, navodi francuski list „L’Ekip“.

To znači da prvi teniser sveta Novak Đoković ne mora da brine, jer je bio inficiran koronavirusom tokom juna. Mirni mogu da budu i Grigor Dimitrov i Benoa Per.

Razlog zbog kog su oni u prednosti u odnosu na ostale jeste što su razvili anti-tela posle infekcije, a nekada može da se desi da zbog toga češće dobiju lažno pozitivan test.

Moraju samo da dokumentom dokažu da su ranije imali koronavirus i neće ih smatrati ponovo pozitivnima. Sada mogu da se opuste i navijači prvog tenisera sveta koji su bili zabrinuti da bi moglo da mu se desi isto što i Verdasku, naročito nakon skandala koji su mu priredili u Njujorku.

Međutim, ostali teniseri koji nisu imali koronavirus moraju da se čuvaju i nadaju da će izbeći takav scenario, kakav nije nemoguć i to smo videli u slučajevima Džumhura i drugih tenisera.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PROMENJENA PRAVILA NA ROLAN GAROSU: Evo kako to utiče na Novaka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*