KONAČNO JE NEKO PROGOVORIO: Šumaherov doktor otkrio kakvo je stanje legendarnog Nemca!

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, Mihael Šumaher, se već skoro sedam godina leči od teškog pada zadobijenog na skijanju. U tom periodu se o njegovom stanju nije znalo maltene ništa, a sada je konačno progovorio Erih Riderer, neurolog koji sve vreme leči Nemca.

On je u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a otkrio da je Šumi praktično u vegetativnom stanju, ali da je trenutno bolje nego što je to bio slučaj ranije.

– Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga – rekao je Riderer.

PROČITAJTE JOŠ:  BELGIJA NOVA ŽRTVA: Tijana dominirala, Srbija ubedljiva protiv renomiranog rivala!

Ipak, koliko god to zvučalo pozitivno, sledeće njegove reči su nažalost pesimistične.

– Mislim da je ovo najviše što će on moći.

Nemački profesor neurologije ne veruje da će Šumaher moći da se oporavi od povreda.

– Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara – zaključio je Riderer.

Podsetimo, sedmostruki šampion Formule 1 je 29. decembra 2013. godine na Alpima doživeo težak pad i prvenstveno je bio u komi. Potom je prebačen na lečenje u porodičnu vilu i od tada nije bilo informacija o njegovom stanju u javnosti, sve do danas…

Be the first to comment on "KONAČNO JE NEKO PROGOVORIO: Šumaherov doktor otkrio kakvo je stanje legendarnog Nemca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*