SEDMA POBEDA CRVENO-BELIH: Zvezda pokorila Banovo Brdo, povrede Boaćija i Docića!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički 3:1 u sedmom kolu Superlige Srbije.

zabranici Dejana Stankovića odigrali su dobru utakmicu i posle sedam odigranih mečeva imaju isto toliko pobeda u domaćem šampionatu.

Crveno-beli utakmicu su prelomili na startu drugog poluvremena kada su prvo Ivanić u 50, a potom i Kanga u 54. doneli ekipi 3:0.

Do kraja utakmice videli smo još tri situacije koje su vredne pomena, od koje je jedna, nažalost, loša.

Ta loša je delo Sanoga koji je u 60. minutu neoprezno startovao na Dociću. Fudbaler Čukaričkog nije uspeo da se pridigne posle udarca u koleno i iznet je na nosilima.

Drugi je debi novog napadača Zvezde Dijega Falčinelija, a treći jedini gol Čukaričkog, odnosno postavljenje konačnih 3:1 za crveno-bele. Strelac za ekipu sa Banovog brda bio je Savić.

Odmah na startu utakmice videli smo gol. Kanga je dobro centrirao iz kornera, Boaćijev pokušaj glavom je blokiran, te se lopta odbila do Milunovića koji je nogom savladao Petrovića.

Kod ove akcije povredio se napadač Zvezde prilikom doskoka. Boaći nije mogao da nastavi utakmicu i ubrzo ga je zamenio Vukanović.

Početak utakmice je obećavao. Čukarički je takođe imao šanse, igralo se veoma dinamično, te smo gledali odličan fudbal.

U trinaestom minutu Savić je imao veliku šansu da donese izjednačenje Čukaričkom. Krilni napadač šutirao je malo pored gola.

Jedanaest minuta kasnije Gavrić je tražio penal, a sudija Lukić je odmahnuo glavom i do kraja poluvremena nismo videli mnogo prilika. Tempo je opao i na pauzu smo otišli sa minimalnih 1:0 za Zvezdu.

A tek što je počelo drugo poluvreme, crveno-beli su duplirali prednost. Mirko Ivanić se na ivici kaznenog prostora izborio za šut, lopta je na putu ka golu zakačila Ćirkovića i prevarila golmana Petrovića – 2:0.

To kao da je demoralisalo fudbalere domaćeg tima, koji su u prvom poluvremenu delovali sasvim solidno na terenu i već u 54. minutu Zvezda stiže do penala. Iznudio ga je Aleksa Vukanović, a precizan sa bele tačke bio je Gelor Kanga za nedostižnih 3:0.

Međutim, nekoliko minuta kasnije, uznemirujuća scena na terenu, Sanogo je neoprezno startovao na kapitena Čukaričkog Marka Docića, koji je doživeo težu povredu kolena, na nosilima je iznet sa terena, a domaći tim je potom protestovao jer Zvezdin vezista nije dobio crveni karton zbog tog starta.

Finiš meča obeležio je debitantski nastup novog Zvezdinog napadača Dijega Falćinelija, koji je zamenio upravo Sanoga, ali do kraja je Čukarički bio konkretniji, Danilo Pantić je pogodio stativu, pa imao još jedan opasan udarac, a u 84. minutu Savić je precizno šutirao sa 16-17 metara i Borjan je bio nemoćan – 3:1 na kraju za Crvenu zvezdu.

Be the first to comment on "SEDMA POBEDA CRVENO-BELIH: Zvezda pokorila Banovo Brdo, povrede Boaćija i Docića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*