CRNO-BELI NE ODUSTAJU: Ništa od dogovora Partizana, Zvezde i FMP – ABA i dalje u blokadi

Partizan FMP
FOTO: KK Partizan

Na sednici ABA lige održanoj putem video linka nije postignut nikakav pomak jer je izostao dogovor klubova, pre svega Partizana, Crvene zvezde i FMP-a iz Železnika.

Crno-beli su insistirali da o sukobu interesa kluba sa Malog Kalemegdana i „pantera“ rešava Sportski sud u Lozani. Suprotno tome, crveno-beli i njihov predsednik Nebojša Čović smatraju da je za sporove na Jadranu nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

Propao je plan i po kome bi Partizan učinio „ustupak“ i obavila bi se deregistracija lige, pa je početak takmičenja pod velikim znakom pitanja.

Kompletnu situaciju objasnio je i čelnik kluba iz Humske Ostoja Mijailović koji se oglasio objavom na svom zvaničnom Tviter nalogu.

– Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige Vojinovića da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda CAS u Lozani – napisao je Mijailović.

Podsetimo, minule sezone ABA je minule sezone prekinuta kolo pre kraja regularnog dela zbog pandemije koronavirusa, a lider je bio Partizan, ispred Budućnosti i Crvene zvezde.

Be the first to comment on "CRNO-BELI NE ODUSTAJU: Ništa od dogovora Partizana, Zvezde i FMP – ABA i dalje u blokadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*