OGLASIO SE US OPEN: Ovako će Novak biti sankcionisan!

Djokovic

Neverovatnu situaciju iz meča Novak Đoković – Pablo Karenjo-Busta dodatno je obrazložila organizacija US opena.

Podsetimo, Đoković je nesmotreno pogodio lopticom linijskog sudiju u vrat, što je ocenjeno kao nameran čin i on je diskvalifikovan.

U njemu se obrazlaže da je Novak ugrozio bezbednost linijskog sudije, a navodi se i kakva će biti sankcija.

„U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posledica, sudija US opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa US open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije, Đoković će izgubiti sve poene koje je zaradio na tekućem US openu i biće kažnjen novčano sumom koju je zaradio do sada na turniru, sve u vezi sa uvredljivim incidentom“, stoji u saopštenju.

Praktično, Novak neće izgubiti nikakve poene, ostaće na onim poenima iz osmine finala prošle sezone, a sve zbog odluke ATP koja je zbog pandemije koronavirusa doneta ranije ove godine.

Izgubiće jedino novac koji je do sada zaradio na ovom turniru plasmanom u četvrtu rundu takmičenja.

U pitanju je svota od 250.000 dolara.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

1 Comment on "OGLASIO SE US OPEN: Ovako će Novak biti sankcionisan!"

  1. Смрадине сте.Смрадине.Али,верујте та рачуница вам није добра.Заборављате ви ко је Новак,ферплејер,4пута проглашаван спортистом године.Колико сте му патње нанели,смрадинееее ,ово се не опрашта!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*