AMERIKANCI SRAM VAS BILO: Novak diskvalifikovan sa US Opena!

SKANDAL NA US OPENU!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković izgubio je meč od Španca Pabla Karenja-Buste i to tako što je diskvalifikovan sa US Opena odlukom organizatora jer je slučajno pogodio pomoćnu sudinicu lopticom.

Potpuno neočekivano je završen turnir u Njujorku pre kraja prvog seta jer kada je Novak napravio slučajan kiks i posle pretrpljenog brejka za 6:5 bacio rezervnu lopticu ka pomoćnici.

Ona je pala na beton kao da je ostala bez daha, nije delovalo da je loptica bila toliko jaka, ali je sudija otišla sa terena. Novak je odmah krenuo ka njoj i probao da joj pomogne.

Desetak minuta nakon toga je na mreži trajalo većanje, Novak je pokušavao da objasni da to nije uradio namerno, ali je pravilo surovo i striktno, organizatori su ga doslovce sledili i eliminisali našeg igrača.

https://twitter.com/Eurosport_ES/status/1302700259169185793

Sve do tog trenutka, meč je bio gotovo jednosmerna ulica u kojoj je Đoković bio bolji. Propustio je tri set lopte u desetom gemu i to milimetarskim čelendžom Karenjo-Buste u trenutku kada je Španac bio u potpunom nokdaunu.

Čelendž je pokazao da je loptica u terenu, Karenjo-Busta je spasao i naredne dve set lopte i izjednačio u gemovima na 5:5. Jedanaesti gem je doneo obrnutu situaciju jer je Đoković servirao perfektno sve do tog momenta.

Međutim, u jedanaestom je servis popustio, malo i pod utiskom prethodnog gema i sve se okrenulo u korist Španca. Ipak, niko nije mogao ni da zamisli da će posle tri set lopte propuštene u desetom, Novak dopustiti tri brejk lopte Špancu.

Karenjo-Busta je jednu iskoristio i Novak je tada reagovao slučajno pogodivši pomoćnu sudinicu. U međuvremenu je morao da traži i pomoć lekara zbog pada tokom jednog poena u 11. gemu i to usred gema, tako da je u poslednja dva gema meča sve nekako išlo naopačke.

Kada se svedu računi, deluje da su pravila sleđena isuviše rigorozno jer za isti prekršaj kada je Aljaž Bedene pogodio kamermana u Sinsinatiju ali nije bio tako strogo kažnjen i diskvalifikovan.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

1 Comment on "AMERIKANCI SRAM VAS BILO: Novak diskvalifikovan sa US Opena!"

  1. Biljana Rajšić | 07/09/2020 at 16:03 | Одговори

    Lopovi, prevaranti, sve sa namerom da Noleta sklone‼️‼️‼️‼️Sramota i bruka, ali za njih i tenis‼️‼️‼️

Leave a comment

Your email address will not be published.


*