SRBIJA BEZ KAPITENA: Kolarov se povlači

Aleksandar Kolarov, kapiten fudbalera Srbije, najavio je da će se uskoro oprostiti od nacionalnog dresa.

Kolarov je, prema rečima sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Vladimira Matijaševića, doneo odluku da odradi još ovaj ciklus u borbi za Evropsko prvenstvo.

Ukoliko se „Orlovi“ ne plasiraju na EURO, levi bek Rome bi mogao da završi sa Srbijom već do kraja godine. U suprotnom, predvodiće ekipu još do kraja kontinentalnog šampionata.

„Kolarov će ubrzo napuniti 35 godina i rekao je da će se uskoro povući. On će to uraditi po završetku ciklusa, odnosno posle EP ili možda i ranije ako se ne plasiramo“, rekao je Matijašević za list „Danas“.

Stazom Kolarova, kojom je nedavno krenuo i Nemanja Matić, će i desni bek Astane Antonio Rukavina, kome su, prema rečima Matijaševića, teška putovanja iz dalekog Kazahstana u 36. godini.

„Moraćemo da tražimo rešenje za pozicije desnog i levog beka“, dodao je Matijašević.

„Kolarov mi je kao profesionalac svoju odluku najavio i koja je kada sve sagledate potpuno logična u njegovim godinama. Smena generacija je logična stvar i ne treba zbog nje strepeti. Sada dolaze igrači koji su osvajali EP i SP i normalno je da postanu nosioci igre“, zaključio je.

Srbija se danas (ponedeljak) okuplja u Staroj Pazovi i to sa Lukom Jovićem i Sergejem Milinković-Savićem, koji su na kraju dobili dozvolu Real Madrida, odnosno Lacija.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića u četvrtak Ligu nacija otvaraju gostovanjem Rusiji u Moskvi, dok tri dana kasnije čekaju Tursku u Beogradu.

Be the first to comment on "SRBIJA BEZ KAPITENA: Kolarov se povlači"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*