GLADIJATORSKA BORBA U NJUJORKU: Novak preživeo povredu i Španca za čudesan plasman u FINALE!

Djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Sinsinati Mastersa.

Novak se propisno namučio protiv, uvek, žilavog Roberta Bautiste Aguta. Srbin je slavio posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:6).

Đoković je Aguta savladao prvi put na betonu još od 2015. i u subotu će imati priliku da se bori za 35. Masters u karijeri.

Protivnik će mu biti Miloš Raonić, koji je nešto ranije eliminisao Stefanosa Cicipasa sa 2:0.

Brejkovi na početku meča srpskog i španskog igrača su se očekivano nizali kao na traci.

Nakon prva dva gema, koje su obojica rutinski rešili u svoju korist, već u 3. je Španac oduzeo servis našem igraču.

Uspeo je Đoković da se sa 0:30 vrati na 30:30, ali tu je stao.

Jedna neiznuđena greška, a potom i malo sreće za Aguta donelo je Špancu prvi brejk na meču.

Najboljem teniseru sveta nije mnogo trebalo da uzvrati i već u narednom gemu dolazi do ribrejka.

Ponovo su obojica na svoj servis vrlo lako uzeli gemove, da bi u sedmom gemu Agut napravio novi brejk, koji mu je zapravo i doneo prvi set.

Uspeo je u tom gemu Đoković da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.

Nastavio je Agut sa odlično igrom. Imao je rešenje za sve što Đoković odigra, produžavao je namerno poene i tako stigao do prvog seta, 6:4.

Neverovatno zvuči podatak da Agut tokom prvog seta nije odigrao niti jednu bekhend paralelu.On je isključivo slao loptice po dijagonali, što mu se očigledno isplatilo, kada pogledamo podatak da je Novak imao čak 15 neiznuđenih grešaka.

Đokovića je uz to mučio i vrat i neka vrsta stomačnog bola. Popio je lekove, imao medicinski tajm-aut i dobijao kratke masaže sve vreme tokom drugog seta.

Malo je pao procenat servisa kod Bautiste-Aguta, Đoković je uspeo da dođe do brejka, da isti potvrdi i da odoleva sve do 4:2 kada je Bautista-Agut sa dva izuzetno duga i dobro građena poena uspeo da vrati brejk. Đoković je u osmom gemu delovao umorno i dekoncentrisano i Španac se u potpunosti vratio u set.

Pri rezultatu 5:4 za Đokovića, napravljena je petominutna pauza jer je počela da pada kiša i morao je da bude zatvoren krov. Čini se da je Đokoviću prijala ta mini pauza više nego Bautisti-Agutu i Đoković uspeva da uvede meč u treći set osvojivši drugi rezultatom 6:4.

Nakon otvaranja trećeg seta, Bautista-Agut je taj koji prvi dolazi do brejka posle velike borbe i najdužeg gema u već dugom i teškom meču za oba igrača.

Ipak, Nole već u narednom gemu pravi ribrejk. Nije tu stao Đoković već je stigao do novog brejka. Ubrzo je Srbin poveo sa 5:2 i činilo se da je to to. Agut je servirao za opstanak, Nole je imao priliku da u tom gemu završi meč, ali nije uspeo. Pri vođstvu od 5:3, Đoković je servirao za pobedu, a onda je usledio šok. Agut je osvojio sva četiri poena i potpuno se vratio u meč. Izjednačio je na 5:5, a onda je ponovo iskoristio Novakov veliki umor da napravi još jedan brejk i osvoji četvrti gem u nizu, kao i da povede sa 6:5.

Sad se činilo da je Španac pred pobedom, ali Novak se nije predao. Uspeo je da se konsoliduje, odigra nekoliko dobrih poena i napravi momentalni ribrejk i tako uvede odlučujući set u taj-brek.

A, tamo, pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Novak je rutinski osvojio SVIH sedam poena za plasman u finale gde ga čeka odmorni Miloš Raonić.

Be the first to comment on "GLADIJATORSKA BORBA U NJUJORKU: Novak preživeo povredu i Španca za čudesan plasman u FINALE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*