BLEDI CRNO BELI: Jalovi Partizan sa penala srušio Letonce

Fudbaleri Partizana pobedili su RFS iz Letonije sa 1:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Sava Miloševića nisu briljirali, znali su i za bolje partije ove sezone, ali su prošli dalje što je najvažnije u ovom trenutku.

Jedini gol na utakmici postigao je Bibras Natho u 52. minutu. Izraelac je realizovao penal koji je uspeo da iznudi Stevanović tako što je pogodio loptom u ruku defanzivca Letonaca.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope na programu je u ponedeljak 31. avguta.

Utakmica je otvorena u sporom ritmu što je letonski klub i želeo. RFS je uveo Partizan u svoj ritam i crno-beli nisu bili dominantni kao što su neki očekivali.

Prvu šansu ekipa Sava Miloševića imala je u 24. minutu. Natho se našao u dobroj poziciji, šutirao je spoljnim delom kopačke, a golman Kučer je nogama odbranio njegov udarac.

Crno-beli su pokušavali, ali sve do 36. minuta nisu uspeli da stvore šansu. Tada je Takuma Asano uputio odličan šut ka golu RFS-a, a golman letonske ekipe je još boljom paradom odbranio šut.

Malo posle toga i Sadik je pokušao, a Kučer je ponovo dobro reagovao. Dva minuta kasnije i gosti su imali šansu.

Šarić je šutirao levom nogom i lopta je završila malo pored stative. Do kraja poluvremena nije bilo prilika i na pauzu se otišlo sa 0:0.

Na startu drugog perioda igre crno-beli su odmah uspeli da postignu gol. Stevanović je centrirao, lopta je pogodila u ruku igrača RFS-a i arbitar je pokazao na belu tačku.

Natho je preuzeo odgovornost i rutinski je savladao Kučera. Igrao se 52. minut.

Do kraja utakmice Partizan je imao odličnu šansu kada je Suma udarcem sa 18 metara pokušao da pogodi za 2-0. Na nesreću crno-belih lopta je završila malo pored stative.

Partizan nije želeo da uđe u završnicu sa minimalnom prednošću, međutim to se desilo i strepeli su da ne prime gol. Letonci nisu imali pravu šansu, ali su pretili iz prekida i nije bilo nimalo lako odbrani crno-belih.

Na kraju su istrajali i Partizan se plasirao u drugo kolo.

Be the first to comment on "BLEDI CRNO BELI: Jalovi Partizan sa penala srušio Letonce"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*