ALBANCI PRENOSE: Sprema se novi haos sa dronom u Tirani!

Sprema se haos u Albaniji, ako je verovati natpisima tamošnjih medija. Fudbalski klub Tirana obavestila je albansku policiju da strahuje da bi utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde mogla biti prekinuta po scenariju koji je pre šest godina viđen u Beogradu.

Tada je Ismail Morina tokom meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. spustio dron sa zastavom Velike Albanije i izazvao prekid meča između Srbije i Albanije.

Klub je prema pisanju albanskih medija, dobio informaciju, da bi grupa ljudi prirpema sličan scenario u Elbasanu i da će pokušati da duelu dva kluba da političku konotaciju. Ovakav čin bi kaznio Tiranu, jer UEFA zabranjuje širenje političkih poruka i mržnje političke ili rasističke prirode.

Baš zbog gorenavedenih podataka uprava kluba je kontaktirala policiju sa ciljem da se spreči bilo kakav incident pošto bi sankcije bile brutalne.

Mediji u Albaniji ističu da je meč sa Zvezdom nacionalno pitanje i da su analitičari iz tamošnjeg saveza uključeni u pripremu utakmice.

– Pobeda nad Crvenom zvezdom je postalo nacionalno pitanje u Albaniji. Čitav tim Tirane radi na pronalaženju slabih tačaka u njihovom timu, a “jaka artiljerija” u vidu Fudbalske federacije Albanije je uključena u pomoć Tirani na tom putu – ističe albanska “Panorama”.

O incidentu u Beogradu je već sve napisano, a možete pogledati klip u tekstu da se podsetite. Tada na terenu se dogodio incident u kome je učestvovao fudbaler koji trenutno nastupa za Tiranu – 34-godišni reprezentativac Albanije Andi Lilja.

Ratoborni Albanac se tada žestoko sukobio sa Stefanom Mitrovićem, nakon što je srpski fudbaler zgrabio spornu zastavu.

Lilja je pokušavao da spreči Mitrovića da uzme zastavu, pa je nastao opšti haos na terenu. Fudbaler Tirane se tom prilikom sukobio i sa navijačima koji su uleteli na teren, kako bi uzeli provokatorsku zastavu.

Be the first to comment on "ALBANCI PRENOSE: Sprema se novi haos sa dronom u Tirani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*