NBA NOĆ: Lejkersi „slomili“ Portland

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su rezultatom 116:108 pobedili Portland Trejlblejzerse i poveli sa 2-1 u seriji.

Prvi meč u ovoj seriji dobili su košarkaši Portlanda i tada su se mnogi ponadali da je veliko iznenađenje moguće.

Lejkersi nisu tako mislili i nakon pobede u meču broj dva, ostvarili su trijumf i u utakmici broj tri rezultatom 116:108, napravili preokret i sada im je situacija dosta lakša.

Lejkersi su imali vrlo raspoložene superzvezde, Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa je bilo maltene nemoguće zaustaviti, doduše, Devis u prvom poluvremenu maltene da nije postojao pošto je imao svega 6 poena.

Portland je u tom periodu meča bio bolji protivnik, čak su imali i blagu prednost pri odlasku u svlačionice, a onda se Dejvis probudio i počeo da pogađa, pa su Blejzersima ubacili 40 poena u trećem kvartalu.

Karmelo Entoni je maltene igrao sam. Ubacio je 13 poena u trećoj deonici i to bez promašaja (6/6) i uz to je stigao da podeli i dve asistencije. Posle serije Lebrona i Koldvel Poupa, Melova trojka je donela izjednačenje na 72:72…

Lejkersi su uspeli da naprave seriju od 10:0 i pritom da sve druge zaustave u ovom delu meča, a sjajna odbrana viđena je i u nastavku. U poslednjih sedam minuta, videli smo da je Portland iz igre uspeo da ubaci tek tri šuta.

Na kraju, sigurna pobeda Los Anđeles Lejkersa uz 38 poena, 12 skokova, 8 asistencija i 8 izgubljenih lopti Lebrona Džejmsa. Entoni Dejvis je ubacio 29 poena uz 11 skokova, 8 asistencija, 3 blokade, 2 ukradene i 2 izgubljene lopte.

U redovima Portlanda, Dejm Lilard je opet bio najbolji i pored povrede prsta leve ruke ubacio je 34 poena, uz 5 skokova, 7 asistencija i 4 izgubljene lopte, Mekalum je imao 28 poena, 8 skokova, 4 asistencjie i po 2 ukradene i izgubljene uz 1 rampu, a Karmelo Entoni postigao je 20 poena, uz 6 skokova, 2 asistencije i čak 4 ukradene lopte.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "NBA NOĆ: Lejkersi „slomili“ Portland"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*