KOBI BRAJANT: Legende žive zauvek

Na današnji dan 1978. godine, rodio se Kobi Brajant.

Ovo je jedna od onih smrti za koje tačno znate gde ste bili i šta ste radili u momentu kada ste za nju čuli.

Mnogi ljubitelji košarke su teško prihvatili Kobijevu smrt, kao ne daj Bože, da im je preminuo neko blizak, a verujem da svako od nas zna po jednu takvu osobu.

Kobijeva zaostavština u svetu košarke je prilično velika, a veliki broj ljudi ovo ne zna, Kobi je želeo da svetu ostavi nešto značajnije od košarke, da uradi nešto sitno, a opet krupno i da na taj način mnogima pomogne.

Pokrenuo je podkast pod nazivom „The Punies“ i poenta tog podkasta je bila edukacija najmlađih. Kroz sport, animirane likove i igru, želeo je decu da nauči važnim stvarima o porodici, školi, drugarstvu, zdravlju, ljubavi, poslu, novcu…

Mnoga deca nemaju gde da čuju koristan savet i on je želeo da bude ta osoba koja će savetovati takvu decu, ali to nije bilo lako za ostvariti pošto nijedna velika medijska kuća to nije htela da prihvati.

„Priče pokreću svet“, kako je to Kobi znao da kaže, pa je bio vrlo uporan i uz pomoć uticajnih prijatelja pronašao je izdavačku kuću i pokrenuo podkast, koji, nažalost, nije imao mnogo epizoda.

Prisetimo se samo da je Kobi Brajant za svoj animirani film „Dear Basketball“ dobio i Oskara.

Danas bi napunio 42 godine…Ostaje nam samo da budemo srećni jer smo imali privilegiju da ga gledamo i divimo mu se…

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "KOBI BRAJANT: Legende žive zauvek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*