BAVARCI SU VLADARI EVROPE: Koman srušio bledi PSŽ, Bajern je ponovo osvajač LŠ!

Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna iz Minhena novi su šampioni Evrope pošto su u velikom finalu pobedili Paris Sen Žermen – 1:0 (0:0).

Heroj Bavaraca je Kingsli Koman koji je u 59. minutu postigao jedan gol, ali i Manuel Nojer. Iskusni Nemac sa nekoliko intervencija sprečio igrače PSŽ-a da se „upišu“.

Bajern je šesti put u istoriji postao šampion Evrope i Paris Sen Žermen će na prvi trofej morati da sačeka barem do sledeće sezone.

Utakmica nije obilovala šansama i golovima kao što su ljubitelji fudbala očekivali, međutim bilo je velikih prilika na obe strane i na kraju je pao samo jedan gol.

PSŽ je imao svoje šanse i to ne jednu ili dve, više puta zapretili su golu Manuela Nojera, ali je izostala realizacija.

Utakmica je otvorena u nešto sporijem ritmu. Bajern je očekivano pritiskao poslednju liniju Parižana koji su dobro odgovorili na to.

Nije bilo velikih prilika u prvih desetak minuta, a onda se odjednom igra rasplamsala.

Kilijan Mbape imao je solidne šanse u 14. i 15. minutu, a u 18. i stopostotnu. Nejmar je šutirao iz dobre pozicije, a Nojer je dobrom intervencijom sprečio vođstvo ekipa Tomasa Tuhela.

Samo četiri minuta kasnije velika prilika za Levandovskog. Dejvis je centrirao, lopta je došla do Poljaka koji je iz okreta šutirao u donji desni ugao – pogodio je stativu.

Kroz dva minuta PSŽ je imao novu šansu. Ovoga puta zapretio je Di Marija koji je slabijom desnom nogom šutirao malo preko gola. Nastavilo se u dobrom ritmu i ubrzo je usledila nova prilika.

Kimih je poslao loptu u kazneni prostor, Levandovski je šutirao glavom, a Navas je refleksno reagovao i sprečio gol minhenskog kluba.

Krajem drugog poluvremena videli smo dve velike šanse na obe strane. Mbape je u 45. šutirao veoma mlako, a minut kasnije Bavarci su to umalo kaznili.

Kerer je oborio Komana, a arbitar Danijele Orsato odmahnuo je glavom i nije pokazao na belu tačku. Kontakt je postojao, a italijanski sudija je procenio da nije bilo dovoljno elemenata za penal.

Na poluvreme se otišlo sa 0:0.

Na startu drugog perioda igre gledali smo fudbal slabog tempa, nije se dešavalo ništa posebno na terenu i Bajern je iskoristio tu uspavanost. Odbrana PSŽ poklekla je kada je ostavila Komana samog na drugoj stativi.

Francuz je glavom šutirao u dalji ugao i Navas nije imao šanse – igrao se 59. minut.

Bajern je želeo da iskoristi ovaj momentu i u narednih nekoliko minuta imali su još nekoliko šansi. PSŽ je preživeo i krenuo je u kontranapad, a najbolje šanse imali su u 70. i 72. minutu.

Prvo je Markinjos iz dobre situacije šutirao u Nojera, a potom je Mbape oboren u kaznenom prostoru, ali sudija Orsato nije pokazao na belu tačku. Kontakt je postojao. Do kraja meča PSŽ je imao još jednu šansu.

U drugom minutu nadoknade Nejmar je pronašao Čupo Motinga, međutim ovaj nije zahvatio loptu i odlična šansa je propala. Na kraju, Bajern zasluženo dolazi do trofeja.

Be the first to comment on "BAVARCI SU VLADARI EVROPE: Koman srušio bledi PSŽ, Bajern je ponovo osvajač LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*