ŽESTOKO PECNUO VEČITOG RIVALA: Za mene je derbi sa Zvezdom kao utakmica sa trećeligašem!

Nemanja Stevanović-Partizan
FOTO: FK Partizan

Golman Partizana Nemanja Stevanović je produžio ugovor sa crno-belima na još dve godine.

On je u Partizan došao 2016. godine kada je i osvojio duplu krunu u sezoni 2016/2017 kod šefa stručnog štaba Marka Nikolića.

Bio je na pozajmici u Teleoptiku, Radu i Čukaričkom. Paraf na novi ugovor stavio je generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.

– U Partizanu sam već četiri godine i slobodno mogu reći shodno onome što sam doživeo i prošao da je to kao nečijih petnaest života i karijera. Bilo je ti svega, uspeha, padova, pozajmica, vraćanja, nepravdi, razočarenja, pobeda i tako u krug. Ovde nikada nije dosadno. Partizan je velika životna i fudbalska škola.

Bio si na pozajmicama, vraćao se, bio prvi golman, pa treći….Kako si se nosio sa takvim oscilacijama?

– Teško je nositi se sa tim. Ali, kad imaš porodicu uz sebe i kada si svestan da si dao sve od sebe, da nisi kriv kada je situacija loša i da si najbolji, onda mirne duše možeš da se nosiš sa teškim situacijama.

Partizanu si doneo pobedu u Kupu Srbije kada si nekoliko kola pred kraj zamenio Filipa Kljajića koji se tad povredio?

– Kad god sam u Partizanu dobio priliku da nekoga odmenim dobro sam odradio posao. Za to moraš da si uvek dobro fizički, a i mentalno spreman. To zaista ne može svako, da ne braniš par meseci i da potom važne utakmice odbraniš dobro kao da si branio u kontinuitetu.

Kada si bio na pozajmici u Čukaričkom, kako si se osećao kada si morao da braniš mrežu od napada svojih drugova?

– Jedna od stvari koje me je naučio Partizan je da nema emocija kada je utakmica u pitanju. Svaku, pa i protiv drugara igram 100% i imam samo jednu misao i želju, da moj tim ne primi gol i da pobedimo.

Vi golmani se družite međusobno, šta vas drži?

– Drži nas ista muka, šalim se naravno… Stalno smo zajedno, zdrava konkurencija je uvek dobro došla. Lično, uvek sam se najviše družio sa kolegama, golmanima.

Mladi Aleksandar Popović je dobio šansu da stane na gol. Šta misliš o njemu i kako ga savetujete?

– Pop je mlad , talentovan golman. Na njemu je da radi, trenira i da opravda ukazano poverenje.

Kažu da je Neca ( prim.aut Nemanja Stevanović) majstor za penale. Da li ti je žao što ih nisi branio u finalu Kupa u Nišu? Ulazio si i na Večitom Derbiju?

– Do sada sam u karijeri stvarno odbranio veliki broj penala. Ali, što se tiče finala Kupa, igrači Vojvodine su stvarno bez greške izvodili penale. Stojke ( prim.aut Vladimir Stojković) je dosta njih i procenio, ali su svi bili ili pod prečku ili u malu mrežicu.
Što se tiče Večitog derbija, nisam imao nikakav problem pri ulasku. Za mene je derbi isto kako i utakmica protiv trećeligaša ili u Ligi Evrope.

Produžio si ugovor sa Partizanom na još dve godine. Da li si po isteku ugovora želeo da se oprobaš u nekoj drugoj ligi?

– Produžio sam ugovor, ali je istina da sam želeo da se okušam u inostranstvu. Imao sam interesovanja iz Turske, ali se neke stvari nisu poklopile. Nisam više mogao da čekam ni zbog sebe, ni zbog Partizana. Sada sam u Partizanu, dajem se 110% na svakom treningu i utakmici, kao što sam uvek i davao, pa ćemo videti kako će se odvijati sezona. Tu sam uvek da pomognem klubu na najbolji mogući način.

Be the first to comment on "ŽESTOKO PECNUO VEČITOG RIVALA: Za mene je derbi sa Zvezdom kao utakmica sa trećeligašem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*