NE POSUSTAJE: Hamilton i na treningu najbolji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži na poslednjem treningu pred Veliku nagradu Katalonije, šestu trku sezone Formule 1.

Britanac je prethodno drugi trening završio na vrhu, a ovoga puta je najbrži krug na „Katalunji“ odvozao u vremenu od 1:17.222 minuta.

Hamiltonu je najbliži bio njegov timski kolega Valteri Botas, sa desetinkom i po zaostatka, dok je treći bio Maks Ferstapen u bolidu Red Bula.

Zaostatak mladog Holanđanina u odnosu na šestostrukog svetskog šampiona bio je pola sekunde, a još četvorica vozača bili manje od sekunde iza Hamiltona. Četvrto vreme imao je vozač Meklarena Karlos Sains junior, ispred Serhija Peresa iz Rejsing Pointa, Šarla Leklera u Ferariju i vozača Alfa Taurija Pjera Gaslija.

Najbolju desetoricu kompletirali su drugi vozač Rejsing Pointa Lens Strol, Aleksander Albon u bolidu Red Bula i vozač Renoa Danijel Rikardo. Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel bio je 12, sekundu i po iza Hamiltona.

Treći trening je pored dominacije Mercedesa obeležio incident koji se desio u samom finišu. Tada je vozač Hasa Kevin Magnusen neobjašnjivo usporio na trkačkoj liniji, a Esteban Okon u Renou je pokušao da uspori da bi izbegao kontakt, ali je izleteo sa staze i udario u zaštitnu ogradu.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Španije voze se od 15 časova, a trka se vozi u nedelju od 15.10, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Be the first to comment on "NE POSUSTAJE: Hamilton i na treningu najbolji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*