BAVARSKA MAŠINA SAMLELA BARSELONU: Bajernovih 8 komada za polufinale

Ne, nije greška! U trećem četvrtfinalu Lige šampiona minhenski Bajern je deklasirao Barselonu sa 8:2 (4:1).

Ko večeras nije bio uz „male ekrane“, propustio je baš mnogo. Zato posle ovog izveštaja probajte da pronađete snimak i uživate u dva sata lepote fudbala Bajerna.

Malo je dana kada Barselona izgleda potpuno bespomoćno, a sa druge strane, Bajern je u nekoliko navrata podsetio na nemačko razaranje Brazila na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Tim Hansija Flika je iz minuta u minut nemilosrdno mleo Katalonce i nijednog momenta nije nameravao da stane.

Bio je to meč u kojem se igrao fudbal na jednoj polovini, a na drugoj gledalo padanje jednog od najvećih klubova na svetu. Svima je negde u 31. minutu posle četvrtog gola Bavaraca prošla kroz glavu slika sa Mundijala u Brazilu kada je domaćina tukla Nemačka 7:1. Ipak, Barselona je u okršaju sa Bajernom „gore“ prošla – 2:8 (1:4).

Sve je bilo gotovo posle pola sata igre kada su Bavarci postigli pet golova, doduše jedan od njih u svoju mrežu.

Onaj ko je igrao na golove slaviće igrače oba kluba, a onaj kojem je Barsa bliža srcu… Njemu predstoji kuknjava na Kikea Setijena, međutim, ovaj meč ogolio je i ovako očajne linije tima Katalonaca.

Vreme je za totalnu rekonstrukciju, no muka je što La masija, ono čedo najlepše što poseduje Barselona nema čime da nahrani velikog brata. Sve što je imala dala je, a očigledno je negde izgubljen kompas.

Školska akcija u četvrtom minutu donela je prednost Nemcima. Tomas Miler iz voleja do Roberta Levandovskog odigrava dupli pas, zatim šalje loptu sa nekih 12 metara u ugao Ter Štegenovog gola. Kada je Barsa izzjednačila posle nekoliko minuta, činilo se da će ovo biti neizvesatan meč.

Samo se činilo, ali napomenimo da je David Alaba vrhunski uklizao i prebacio loptu preko ruke Manuela Nojera u sopstvenu mrežu.

Ni za trenutak to nije poremetilo savršenu bavarsku mašinu. Ivan Perišić s boka udara i dijagonalom vraća prednost u Lisabonu na stranu Bajerna – 2:1. To je bilo u 22. minutu, a već u 28. pisalo je 3:1.

Ovaj put na prvu lob pas Leona Gorecke ka Seržu Gnabriju, a reprezentativac Nemačke otresa čuvara za treći pogodak. Tomas Miler, senator u ovom timu Bavaraca, plesao je kao u najboljim danima. U 31. minutu je ubio sve nade Katalonaca. Uposlio ga je Jozua Kimih, a on lako odradio egzekuciju koja bi verovatno i duplo mlađima bila teška.

Neki znak života, mada pre bi se reklo da su to refleksi, pokazala je španska ekipa kada je u 57. minutu preko Luisa Suareza smanjila na 2:4.

To je izgleda prilično naljutilo Hansija Flika i njegove momke koji su im do kraja još četiri puta pogađali mrežu.

Kimih prati akciju Dejvisa, a odbrana Barse mu dozvoljava da sa pet metara sam i neometan odigra kao na fliperu za 5:2.Robert Levandovski je u 82. minutu dodao i svoje ime na listu strelaca, mada i nije morao.

Nož direktno kroz rebra do srca katalonska ekipa doživela je u poslednjih nekoliko minuta. Uz sramotu kakva se ne pamti, poslednja dva puta joj je mrežu pogađao odbačeni Fili Kutinjo, kojeg već dve godine pokušava da se reši. Zanimljivo, biće ovo golovi po kojima će se više pamtiti njegov ugovor u Barseloni, nego ono malo što je dao noseći dres španskog giganta.

Doći će Ćavi, gotovo je sigurno, ali će Barsi trebati nešto više. Posebno pameti kada je u pitanju prodaja-kupovina igrača.

Bacanje para na Dembelea, Grizmana, nemogućnost da se nađe partnet Pikeu koji ima onaj DNK Barse da zna sa loptom…

Biće to ovih dana predmet rasprave. Možda i Leo Mesi, koji mora da nauči da poštuje trenere, a ne da se igra direktora, predsednika i fudbalera u isto vreme.

Za to vreme, studiozni Nemci će pokloniti jedan-dva dana slavlju, a onda se okrenuti sledećem protivniku koji ih čeka, a to će biti bolji iz okršaja Siti – Lion (subota, 21.00).

Be the first to comment on "BAVARSKA MAŠINA SAMLELA BARSELONU: Bajernovih 8 komada za polufinale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*