LIGA EVROPE: Šahtjor razneo Bazel, Sevilja u završnici nokautirala Vulvse!

Fudbaleri Šahtjora i Sevilje obezbedili su plasman u polufinale Lige Evrope. Ukrajinci su nadigrali Bazel sa 4:1(2:0), dok je Sevilja golom Lukasa Okamposa u 88. minutu slomila otpor Vulvsa i upisala minimalan trijumf.

Klub iz Donjecka je odigrao sjajno od prvog do poslednje zvižduka glavnog arbitra Majkla Olivera. Šahtjor je idealno otvorio meč pogotkom Žuniora Moraiša u drugom minutu, a već u 22. Tajson je duplirao vođstvo. Drugo poluvreme su nastavili u istom stilu, pogodio je Alan Patrik iz penala, pa Dodo, a počasni pogodak za Švajcarce delo je holandskog napadača Rikija Van Volsvinkela u drugom minutu sudijske nadoknade.

Sevilja i Vulverhempton su odigrali izuzetno tvrd meč u Duizburgu. Englezi se promašili penal u 13. minutu koji je izborio Adama Traore. Najstrožu kaznu očajno je izveo napadač Himenez, pa je golman Andalužana Bunu uspeo da intrveniše.

Od tada je Sevilja preuzela konce igre. Ređale su se šanse, ali i odlične odbrane Ruija Patricija, sve do same završnice i pomenutog pogotka Okamposa.

U polufinalu Lige Evrope sastaće se Mančester junajted – Sevilja i Inter – Šahtjor.

Be the first to comment on "LIGA EVROPE: Šahtjor razneo Bazel, Sevilja u završnici nokautirala Vulvse!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*