LIGA ŠAMPIONA: Bajern uništio nemoćni Čelsi, Mesi odveo Barselonu u 1/4 finale!

mesi-barselona-ligasampiona
AP Photo

Fudbaleri minhenskog Bajerna su rezultatom 4:1 (ukupno 7:1) savladali Čelsi u osmini finala Lige šampiona.

Bajern Minhen će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona i to nije nikakvo iznenađenje, pošto oni u 2020. godini nemaju nijedan poraz u takmičarskim utakmicama.

Posle ubedjlvie pobede u Londonu od 3:0, uspeli su da bez ikakvih problema savladaju Čelsi na praznoj Alijanc Areni i to rezultatom 4:1.

Utakmica nije bila previše otvorena, nije se rizikovalo, a tempo je na samom početku bio izuzetno spor, pa tako beležimo nekoliko pokušaja Bajerna, dok je Čelsi mirovao.

Već u 9. minutu smo videli prvo uzbuđenje kada je Vili Kavaljero srušio Roberta Levandovskog, sudija pokazao na penal, a Leva ga pretvorio u gol Bajern je vodio sa 1:0.

Ponovo je tempo opao, lopta uglavnom bila kod igrača u crvenim dresovima, a onda posle kiksa odbrane stiže pas Levandovskog ka Perišiću koji bez problema u 24. minutu donosi 2:0 za Bajern.

Nekih tri minuta kasnije, fudbaleri Čelsija uputili su prvi šut na gol Bajerna, a posle dva minuta Hadson Odoi postiže prelep pogodak, ali je on bio poništen zbog dosuđene ofsajd pozicije.

Bajern je nastavio da napada, ali je Čelsi ipak stigao do gola. To se desilo zahvaljujući dobroj reakciji Tamija Ejbrahama na asistenciju Emersona, pa je mladi Englez iz neposredne blizine matirao Nojera.

U drugom poluvremenu zaista nismo videli previše zanimljivih stvari, iako je Bajern već u prvom minutu zapretio.

Najbolju šansu je propustio Tomas Miler u 61. minutu, kada je iz peterca šutirao preko gola, a nedugo posle je Kutinjo probao sa velike udaljenosti, šut je bio prilično opasan i prešao je preko prečke. Čelsi je najbolju šansu imao posle slobodnog udarca u opasnoj zoni, ali je Ros Barkli šutirao pravo u živi zid i sve je propalo.

Toliso je uspeo da pobegne odbrani Čelsija u 75. minutu susreta. Kutinjo je odličnom varkom poslao loptu spoljnim delom stopala ka Levandovskom koji odlično centrira, a Toliso lako iz peterca šalje loptu u mrežu.

Ovo, ipak, nije bilo sve što smo mogli da vidimo od fudbalera Bajerna. Iako je tempo utakmice ponovo opao, Robert Levandovski je pronašao način da postigne svoj 13. gol u Ligi šampiona ove sezone.

Levandovski je iskoristio dobar centaršut Odriozole i glavom „zakucao“ loptu u mrežu za ubedljivih 4:1 na Alijanc Areni, a ukupno 7:1 u dvomeču sa „osakaćenim“ Čelsijem koji je bez maltene čitavog tima došao u Minhen.

Fudbaleri Barselone poslednji su učesnici četvrtfinala Lige šampiona, pošto su u revanšu protiv Napolija slavili trijumf rezultatom 3:1 (3:1).

Nakon 1:1 iz Napulja to je bilo dovoljno za plasman među osam najboljih ekipa na „starom kontinentu“.

I ovaj meč obeležio je Lionel Mesi. Izveo je majstoriju kod drugog gola, potom mu je poništen još jedan, a velikom požrtvovanošću je iznudio penal kod trećeg gola Barse.

U uvodnih par minuta utakmice Napoli je nagovestio ofanzivnu igru, a već u drugom je pogođena stativa.

Učinio je to Dris Mertens, ali se mora priznati da nije najbolje ni zahvatio loptu levom nogom iz okreta.

Kako Napoli nije iskoristio početnu inicijativu, Barsa je u 10. minutu povela.

Ivan Rakitić je izveo korner sa leve strane, a štoper Klement Lengle nadskočio sve rivale i zatresao mrežu.

Pre skoka je sa obe ruke odgurnuo svog čuvara, a lančanom reakcijom pao je i Kalidu Kulibali. Međutim, sudija Čunejt Čakir nije želeo ni da pogleda snimak.

Od tog momenta počela je dominacija Barselone. A kada je tako, uvek se može očekivati čarolija Lea Mesija.

Ona je usledila u 23. minutu.

Argentinac je krenuo u karakterističan solo-prodor, prošao dvojicu čuvara, pao, pa ustao, vratio se po loptu, namestio i pogodio na fantastičan način.

Ubrzo je Mesi dao još jedan gol, proslavio ga sa saigračima, ali se potom oglasio VAR.

Pogodak je poništen zbog igranja rukom prilikom prijema lopte grudima.

Odluka koja jeste opravdana, ali je samo iz posebnog ugla kamere mogla da bude primećena.

Finiš prvog poluvremena bio je najzanimljiviji, jer smo videli dva penala.

Najpre je Leo Mesi na krajnje lukav način uskočio ispred Kulibalija, prvi došao do lopte, a onda ga je štoper Napolija svom snagom šutnuo po nozi.

Činilo se da Mesi neće moći da nastavi meč, ali se ipak oporavio, a u međuvremenu je Čakir pokazao na „belu tačku“ gledajući video analizu.

Najstrožu kaznu izveo je Luis Suares i bio veoma siguran.

Potom je i Napoli došao do penala i gola. Rakitić je oborio Mertensa sa leđa i Čakir je ovog puta bez ikakve dileme dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Lorenco Insinje i na odmor se otišlo rezultatom 3:1.

Niko u tom momentu nije mogao da očekuje da će to biti konačan rezultat utakmice.

Barsa je u nastavku spustila tempo meča i iskusnom igrom nije dozvolila Italijanima da ozbiljnije napadnu.

Mada je Napoli imao svojih prilika.

Postigao je Milik i pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda. Imao je Gatuzov još nekoliko opasnih napada, ali nije uspeo da stigne do novog pogotka, pa će Barselona u novo 1/4 finale Lige šampiona.

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: Bajern uništio nemoćni Čelsi, Mesi odveo Barselonu u 1/4 finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*