NADAL SE PRERAČUNAO: Rafina odluka da ne igra na US Openu otvara put Novaku ka najvećem rekordu!

Nadal-djokovic-tenis

Odluka Rafaela Nadala da ne igra na US Openu izuzetno ide u prilog Novaku Đokoviću.

Pored toga što će mu biti olakšan put ka trofeju, Nole je skoro sigurno obezbedio prvo mesto na ATP listi najmanje do 2021. godine.

Iako ima samo 370 bodova više od Rafaela Nadala, srpskom asu na ruku idu dve činjenice: promenjeni sistem bodovanja, po kojem se računaju najbolji rezultati sa turnira od marta prošle godine, pa se samim tim poeni ne gube i drugo, otkazivanje mastersa u Madridu, što je bila jedina prilika za Španca da osvoji dodatne bodove za ATP listu.

Pošto Madrida neće biti, jer se situacija sa korona virusom ponovo pogoršava u Španiji, Nadal je ostao bez prilike da uveća bodovni saldo sve do kraja godine, pošto je prijavio da će igrati još na Rolan Garosu i u Rimu, gde će braniti titule. A, to znači da dodatne bodove nema gde da osvoji.

S druge strane, Đoković je najavio da će igrati na više turnira do kraja godine, a na gotovo svima može samo da poveća bodovni saldo i prednost u odnosu na konkurenciju.

Čeka se odmrzavanje liste, a Nole će onda krenuti da prvo prestigne Pita Samprasa, a onda i obori rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Be the first to comment on "NADAL SE PRERAČUNAO: Rafina odluka da ne igra na US Openu otvara put Novaku ka najvećem rekordu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*