PANTERI ŽESTOKO NAPALI CRNO-BELE: FMP opleo po Partizanu!

Košarkaški klub FMP izdao je saopštenje za javnost u kojem obavestio da je održana sednica UO i Skupštine kluba iz Železnika.

Pored toga, a Skupštini su razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i zahtev jednog kluba za isklјučenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi jtd.

Panteri su u saopštenju iskoristili priliku i da indirektno žestoko prozovu Partizan, koji je tražio njihovo izbacivanje iz lige.

Saopštenje vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:

„Košarkaški klub FMP je u petak, 31. jula 2020. godine održao sednice UO i Skupštine, u punom sastavu.

Sednicom Skupštine je predsedavao predsednik Skupštine Zoran Tošković, koji je po ranije usvojenom redosledu i predsedavajući ABA lige jtd. u sezoni 2020/2021.

Pored uobičejenih tačaka vezanih za finasije, kao što su usvajanje Finansijskog izveštaja za 2019. godinu i usvajanje Izveštaja ovlašćenog revizora, Izveštaja o otkazanoj košarkaškoj sezoni 2019/2020 i Plana za narednu košarkašku sezonu, na Skupštini su razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i Zahtev jednog kluba za isklјučenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi jtd,.

PROČITAJTE JOŠ:  DOBRA VEST ZA CRNO-BELE: Partizanu porasle šanse da prođe u narednu rundu Evrokupa!

KK FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i nacionalnom kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu.

Klub je u svoj Disciplinski pravilnik integrisao disciplinsku odgovornost igrača u slučaju nepoštovanja Protokola COVID-19, koji je takođe usvojen na sednici, kao i odgovornost igrača u slučaju pokušaja ostvarivanja dodatnih prava suprotno ugovorima koje su zaklјučili sa Klubom, a van sistema KLS i ABA lige.

Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o ‘inicijativi jednog kluba vezanoj za ‘takozvani sukob interesa’ koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige jtd. Članovi Skupštine su izrazli zadovolјstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd. , koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove ‘inicijative’. KK FMP, kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine glasao za ‘prenos udela’ vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige?

PROČITAJTE JOŠ:  RADNO NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dovela prvo pojačanje za sledeću sezonu!

Taj zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP ( koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine ) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama koje su merodavne za ovo pitanje !

Uvereni smo da ćemo brzo i lako doći do rešenja koje će biti u korist KK FMP , srpske i regionalne košarke. KK FMP i pored okolnosti u kojima smo se svi našli zbog pandemije virusa Covid -19 spremno i sa jasno postavlјenim takmičarskim cilјevima , dočekuje izuzetno tešku i neizvesnu sezonu koja je pred svim nama.

KK FMP“, piše u saopštenju FMP-a.

2 Comments on "PANTERI ŽESTOKO NAPALI CRNO-BELE: FMP opleo po Partizanu!"

  1. Naslov za kkfmppa oni su samo limenke.

  2. Dosta vise o tom kriminalci.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*