KAO DA NIJE NI IGRALA LIGU ŠAMPIONA: Objavljen dug Zvezde, revizor zabrinut!

FOTO: FK Crvena zvezda

Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre (APR) dug FK Crvena zvezda, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine, iznosi 32.174.049 evra.

Prema finansijskom izveštaju ukupan gubitak iznosi 45.718.238 evra, ali kada se uračuna finansijska dobit od 13 i po miliona, dolazi se do ukupnog duga od nešto vieš od 32 miliona i 100 hiljada.

Crveno-beli smanjili su dug u odnosu na prethodni izveštaj za dva miliona evra, pošto je on iznosio 34.348.500.

Zvezda je prethodne dve godine igrala grupnu fazu Lige šampiona, te je bilo i transfer odlazaka i zbog toga se očekivalo da je dug dosta više smanjen.

Revizor koji je potpisao izveštaj istakao je zabrinutost zbog ovog bilansa, ali je i dodao da iz kluba uverevaju da će poboljšati finansijski položaj novim ulascima na Evro scenu.

„Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja.

„I pored navedenih činjenica, klub je u poslednjih nekoliko godina poslovao sa dobitkom, ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klubska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača“, navodi se između ostalog u finansijskom izveštaju.

„Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača i prihoda od UEFA takmičenja, restrukturiranje ostatka obaveza, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedeni planiranih akcija kluba“, dodaje revizor Milovan Popović.

Be the first to comment on "KAO DA NIJE NI IGRALA LIGU ŠAMPIONA: Objavljen dug Zvezde, revizor zabrinut!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*