PREKO POTREBNA FINANSIJSKA INJEKCIJA: Samo je pitanje vremena, u Zvezdu stižu milioni!

Vladan Lukić Marakana

Ričmond Boaći konačno napušta Crvenu zvezdu.

Srpski šampion već dugo vremena pokušava da se otarasi napadača iz Gane i čini se da je konačno u tome uspeo. Za centarfora crveno-belih zainteresovani su klubovi sa Bliskog istoka, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.

Zvezda od transfera planira zaradu od 2.000.000 evra što za platežno moćne arapske klubove predstavlja siću. U ovim sredinama Ričmon Boaći može da očekuje i veliku platu, a on neće da napusti Crvenu zvezdu za manje od 1.500.000 evra. Naime, crveno-beli mu godišnje daju 480.000 evra, a ostatak dobija od kineskog Đangsua iz kojeg se vratio u Beograd.

Al Naser, klub iz Dubaija predvodi hrvatski trener Krunoslav Jurčić, nekadašnji strateg zagrebačkog Dinama. Taj klub je pre nedelju dana napustio španski veteran Alvaro Negredo koji se preselio u redove Kadiza, povratnika u LA Ligu. U klubu smatraju da bi Ričmon Boaći bio idealna zamena za snažnog Španca. Klub je u januaru osvojio Arapski zalivski kup i u sledećoj sezoni ima još veće ambicije.

Al Fejsal će najverovatnije doživeti kompletnu rekosntrukciju, odnosno promenu igračkog kadra, jer vlasnici kluba nisu zadovoljni postignutim rezultatima. Status trenera Brazilca Periklesa Hamuske još nije definisan, iako ima ugovor do juna sledeće godine. Napadači Brazilac Vilijam i Kolumbijac Dijego Kalderon se nisu proslavili, pa u klubu veruju da bi Ričmond Boaći bio pravo osveženje.

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji počinje u septembru i trajaće mesec dana. To znači da bi Ričmond Boaći mogao da odigra kvalifikacije za Ligu šampiona i mesec dana u Superligi i potom se preseli na Bliski istok.

Be the first to comment on "PREKO POTREBNA FINANSIJSKA INJEKCIJA: Samo je pitanje vremena, u Zvezdu stižu milioni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*