NBA LIGA: Bruka i sramota, ali ništa novo

jokic-kosarka-denver
ČELNICI najjače košarkaške lige sveta odlučili su da je trka za individualna priznanja gotova, i da se partije u nastavku sezone neće računati.

Ovo, praktično, znači da će se u takozvanom Diznijevom balonu igrati (samo) za titulu novog šampiona. Indikativno je i to što u izboru ni za jednu kategoriju nema Nikole Jokića, po mnogima najboljeg centra NBA lige.

Kada se pogleda dostupnom statistika, ona nam govori da je prvi favorit da ponovo ponese priznanje MVP regularnog dela Grk iz redova Milvoki Baksa Janis Adetokumbo, koji je do prekida sezone u martu vodio svoj tim do prvog mesta na Istoku u proseku beležeći 29,6 poena i 13,7 skokova. Najveća pretnja da mu preotme krunu jeste legendarni Lebron Džejms iz L. A. Lejkersa. Biće interesantno videti epilog glasanja za najboljeg odbrambenog igrača, kao i za šestog čoveka. U prvoj kategoriji će borbu voditi takođe Adetokumbo, koji je u prilici da se okiti sa dva priznanja, i Entoni Dejvis (Lejkersi), a u drugoj dvojac iz redova L. A. Klipersa, bek Lu Vilijams (trostruki laureat) i centar Montrezl Herel, dok iz senke vreba Oklahomin naturalizovani Nemac Denis Šreder.

Što se tiče najboljeg rukija, Memfisov Dža Morent je bez premca ove godine. Jedini takmac mu je mogao biti Nju Orleansovo košarkaško čudo Zajon Vilijams, ali je usled povrede momak rodom iz Severne Karoline odigrao samo 19 utakmica pre pauze. Igrač koji je najviše napredovao će vrlo verovatno biti Bem Adebajo iz Majamija, koji je ove sezone ostvario i nastup na Ol staru, dok će nagrada za najboljeg trenera otići u ruke Nika Nursa (Toronto).

Džejms Harden iz Hjustona je vodeći strelac lige, Lebron Džejms prvi asistent, Klivlendov Andre Dramond najbolji skakač, Hasan Vajtsajd (Portland) bloker, a Ben Simons iz grada bratske ljubavi glavni „kradljivac“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "NBA LIGA: Bruka i sramota, ali ništa novo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*