VAZURA: Odgovarao novinarima

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura odgovarao je na pitanja predstavnika „sedme sile“ sa priprema crno-belih na Zlatiboru.

Naravno, glavna tema bili su transferi, odnosno, kakva je situacija sa ponudama za Umara Sadika, Filipa Stevanovića i ostale igrače zanimljive svetskim klubovima.

„Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u Ligi Evrope, jer kao što sam rekao ta finansijska sredstva nam mnogo znače, a i za sam rejting kluba bi dobro došao plasman u Ligu Evrope. Klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate LE, jednostavno, više pažnje na vas obraćaju strani klubovi“, rekao je Vazura.

„Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za 3-4 miliona, nego za 10, 12, 15 miliona. Imamo veoma dobre ponude za Sadika kojima za sada odolevamo, jer želimo da igramo LE i prodajemo igrače za preko 10 miliona evra. Zbog cele ove situacije ne znam koliko ćemo u tome uspeti, ali ćemo se truditi da bude tako, jer sigurno imamo igrače koji su najbolji u Srbiji, koji mogu da igraju veoma dobro u evropskim klubovima, što će, nadam se, uskoro pokazati i Strahinja Pavlović u francuskoj ligi“, odgovorio je Vazura.

Nisu interesantni samo Sadik i Stevanović

„Postoje interesovanja, ne samo za dva najbolja igrača, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, već i za druge igrače, ali jednostavno nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu mi očekujemo. Takođe, još uvek nismo doneli odluku da li smo spremni da se odreknemo mladog Stevanovića ili Sadika, to umnogome zavisi i od strategije šefa stručnog štaba.

„Ponude koje smo dobili jesu ozbiljne, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahteva da te cifre budu mnogo veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo pre dve godine vrlo rado prihvatili, nijedna cifra nije bila ispod osam miliona, ali mi trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac“.

Sejduba Suma je takođe tražen, ali nije na prodaju.

„Postoji interesovanje i za Sejdubu Sumu, ali smo doneli odluku da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub, jer mi želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima“.

Be the first to comment on "VAZURA: Odgovarao novinarima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*