MLADA NADA: Spreman sam, opravdaću poverenje

Fudbaleri Partizana

Mladi Nikola Čolić, (generacija 2002) i ove godine se priključio prvom timu Partizana na drugom delu priprema na Zlatiboru gde je svojim dobrim partijama već zaintrigirao javnost koja u njemu vidi budući veliki potencijal crno-belih.

Ko je Nikola Čolić i kako je počeo da se bavi fudbalom, otkriva za sajt Partizana.

– Dolazim iz Sopota ,gde sam počeo da treniram fudbal sa sedam godina-počinje svoju priču Nikola. Na prvi trening me je odveo otac, da bih posle godinu dana otišao u FK Rad na poziv trenera Vlade Mladenovića, gde ostajem naredne 3 godine.
Sa jedaneaest godina na jednoj utakmici za selekciju Beograda primetili su me Dušan Trbojević i trener Zoran Mamić, koji mi je pomogao najviše u mlađim kategorijama.

Kako si zavoleo fudbal i sa kojim trenerima si sarađivao?

– Fudbal sam počeo da igram u školskom dvorištu sa drugarima. Na prvi trening me je odveo otac u FK Sopot. U mlađim kategorijama u FK Sopot, treneri su mi bili Zoran Životić i Branislav Vojinović. U Radu pomenuti Vlada Mladenović. U Partizanu, Zoran Mamić, Dževad Prekazi i Vladimir Ješić. U prvom timu Teleoptika, Žarko Lazetić i Albert Nađ.

PROČITAJTE JOŠ:  NEMA STAJANJA: Zvezda dovela novog desnog beka!

Na koje pobede i trofeje si najponosniji u mlađim kategorijama?

– Iz perioda mlađih kategorija Partizana pamtim dosta pobeda i golova, prvenstveno protiv Crvene Zvezde, kao i trijumf i pobedonosni gol protiv Real Madrida. Njega bih posebno izdvojio.
Pobede, posebno nad večitim rivalom, mladim fudbalerima dosta znače i daju veliki motiv za dalji napredaak. Od malena se učite da morate da pobedite, učite šta je pritisak, adrenalin i naravno sveti grb!

Već si zaintrigirao javnost svojim partijama tokom pripremama?

– Dobijam pohvale i krio bih kada bih rekao da mi ne prijaju, ali sam svestan da ovo nije ni zrno mozaika koje moram da popunim i da je predamnom veliki rad, zalaganje i da je fudbal igra u kojoj moraš da si spreman i na aplauze i na kritike.
Idem korak po korak, najveća želja mi se za sada ostvarila, da budem prvotimac Partizana. Na meni je sad da se dokažem ,postavim nove ciljeve i verujem da ću se izboriti i da ću ostaviti dubok trag u mom Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ:  ZVEZDA SE NEĆKA: Neizvesna sudbina Dijega Falčinelija!

Koga bi izdvojio od igrača Partizana koji su igrali na tvojim pozicijama?

– Stvarno dosta odličnih igrača je igralo na tim pozicijama proteklih godina za Partizan. Leonardo je bio tehnički savršen, Bambi Tošić je majstor fudbala, kao i Suma. Lazar Marković takođe. Fića Stevanović je već pokazao koliki potencijal poseduje. Bilo je, a i sad stvarno odličnih fudbalera na toj poziciji.

Kakav je osećaj deliti teren sa starijim, već prekaljenim igračima?

– Osećaj je stvarno neverovatan. Igrati zajedno sa ovakvim igračima, biti deo ovakvog tima i to u svom voljenom klubu, to nema cenu!
Hvala šefu Miloševiću i upravi kluba na ukazanoj prilici i svim saigračima na fenomenalnoj podršci. Odužiću se, spreman sam!

Izvor FK Partizan

Be the first to comment on "MLADA NADA: Spreman sam, opravdaću poverenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*