I DALJE GA ŽELE: Turci hoće Pavkova, ali postoji jedan problem

Ispostavilo se da je greška Zvezdinog rukovodstva bila što na polovini sezone 2018/19. nije forsiralo transfer Pavkova.
Želi Crvena zvezda da proda Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, ali nije to lak posao za rukovodstvo šampiona. Kako bi se ostvarile finansijske ambicije igrača i kluba, moraće da se sačeka otvaranje arapskog tržišta. Klubovi iz Emirata, Saudijske Arabije i Katara trenutno nisu u situaciji da kupuju fudbalere, sve je na čekanju.

Pavkov i Boaći ranije su bili interesantni klubovima iz Emirata i Katara, a nema sumnje da ima i klubova iz Saudijske Arabije kojima bi se uklopilo u viziju njihovo angažovanje, pogotovo jer im je cena manja nego ranije. Dovođenje fudbalera, međutim, stopirao je do 1. septembra.

Postoji za Pavkova interesovanje iz Turske, međutim, za potencijalno obeštećenje od milion evra isplativije za klub je da ga zadrži u timu za narednu sezonu. Radničkom iz Niša ide 30 odsto od razlike u odnosu na otkupnu cenu, pa je jasno da Zvezdina računica nije usmerena ka evropskim varijantama.

Ispostavilo se da je greška Zvezdinog rukovodstva bila što na polovini sezone 2018/19. nije forsiralo transfer Pavkova, dok je još bio svež eho dva gola protiv Liverpula u Ligi šampiona. Na Marakani su se opredelili da mu ponude novi ugovor, pojačaju primanja, uvereni da će tako da poveća cenu. Nije tako bilo, a krivica je i do napadača koji nije nastavio da napreduje kroz treninge i utakmice.

Trenutna vizija je da se svakako proda Boaći, ali on je pod jakim ugovorom i moraće pre nego što ode da raščisti stvari sa Đijangsuom. Kinezi mu duguju nekoliko plata, po sporazumu da ga oni u većoj razmeri plaćaju o Crvene zvezde, pa nije isključeno da mu je prioritet da ostane do decembra i kraja ugovora.

Be the first to comment on "I DALJE GA ŽELE: Turci hoće Pavkova, ali postoji jedan problem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*