UFC FIGHT NOĆ: Poirije bolji od Hukera

UFC Fight Night u Ostinu je sada iza nas, a kao glavni događaj bila je borba Dastina Poirijea i Dena Hukera.

Poirije je svoju poslednju borbu imao u septembru, kada je izgubio od Habiba Nurmagomedova i sada se vratio na pobednički kolosek.

Njegov protivnik, Den Huker, pobeđivao je ljude poput Marka Diakijezea, Džejmsa Vika, Ala Jakinte ili u poslednjem meču Pola Feldera i jasno je koliko je opasan.

Ova borba je bila toliko dobra da je već svrstavaju među najbolje borbe ove godine. Bilo je svega, a najviše srčanosti i to je nešto što publika itekako voli da vidi.

Huker je u prve dve runde bio izuzetno agresivan, ali je Poirije nekako uspeo da izbegne njegove napade i da ostane na nogama, ali i da „muški“ uzvrati Hukeru, a posle te dve runde obojici je lice bilo prekriveno krvlju.

Iako su se sudije dvoumile ko je bio bolji u prve dve runde, mada je nekako sve išlo Hukeru na ruku, u trećoj je Poirije pokazao da je bolji borac, ostarivao je rušenja i odlično ih branio, a dobro se zna da sudije to najviše vole.

Kada je četvrta runda počela, Huker je imao statističku prednost, ali je delovalo kao da je Poirije sve bolji i bolji, pa je uz nekoliko preciznih udaraca u petoj rundi uspeo da osvoji naklonost sudija.

Poirijeu je ruka bila u vazduhu posle borbe, poptuno zasluženo (48-47, 48-47, 49-46), a evo kako su na to reagovali Habib Nurmagomedov i Džastin Gejtdži.

U ostalim borbama, Majk Peri je bio bolji od Mikija Gola odlukom sudija, Moris Grin je „arm trianglom“ porazio Đana Vilantea, Brendan Alen je odlukom sudija bio boji od Kajla Dokusa, Takaši Sato je tehničkim nokautom srušio Džejsona Vita, Džulijan Erosa je čuvenim „Darsi čoukom“ pobedio Šona Vudsona, Kama Voti je „giljotinom“ savladao Luisa Penu, Taner Boser je Filipa Linsa dobio tehničkim nokautom, dok je Kej Hensen polugom na ruci savladala Džin Ju Frej, a Jusef Zalal pobedio je Džordana Grifina jednoglasnom odlukom sudija.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!


Be the first to comment on "UFC FIGHT NOĆ: Poirije bolji od Hukera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*